Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Doğru ve yanlış

Doğru ve yanlış

Günümüz insanları arasında nedense doğrular açık yüreklilikle söylenmiyor. Bazı ucuz çıkarlar yüzünden yanlışlar doğru, doğrularda yanlış gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Ancak bunlar  toplumda ve insanların yüreğinde ne derin  yaralar açtığının farkında olamıyorlar.

Belki de farkında oluyorlarsa  da umursamıyorlar. Çünkü bazı hırslar gözlerini  öylesine bürüyor ki, sadece kendisine  değil etrafına daa da zarar verdiğinin farkına varamıyor.

Yeri gelince herkes doğruluktan dürüstlükten bahseder, dem vurur. Toplumda doğruluğun ehemmiyetini konuşur. İcraata gelince o insanları sizde tanıyamazsınız.

Dün bu mevzuda böyle demiştin. Bu gün ne değişti de tam aksini söylüyorsun dediğinizde; Yok efendim ben öyle bir şey demedim. Ya da siz yanlış anladınız diyerek sizi yüz üstü bırakır. Hatta suçlu siz olursunuz. Ondan sonra süregelecek olan yanlış ve yıkımları siz düşünün.

Doğruyu yanlış gibi göstermeye çalışanların  yaptığı  ucuz hesap veya planlar bozulur ama bunun içinde başka insanların canının yanmasına sebep olmak, göz göre göre müsaade etmek, tahammül göstermek asla doğru değildir.

İnsan sadece kendi ucuz çıkarları uğruna başkalarına karşı yanlış yakıştırmalar ve söylemler söylediği takdirde, kendi insanlığını kaybetmesine, karakterinin un ufak olmasına sebep olur. Doğrudan ve doğru söylemekten ayrılmamak gerekir. Yanlış söyleyenler de zaten cezasını bulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR