Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Diğer partiler nerede?

Diğer partiler nerede?

Bilmem sizinde dikkatinizi çekti mi? 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili olarak çok konuşulan ve tartışılan üç parti var. Ak Parti, MHP ve CHP. Geçtiğimiz günlerde de Saadet Partisinden bir açıklama geldi. Seçimlere her bölgeden ve 550 aday ile gireceklerini söylediler.  Bu partinin de hakkını yemeyelim.

Peki seçime Konya’dan girecek olan diğer  partiler  nerede? Onlar da herhangi bir hazırlık yok mu? Aslında hem var hem de yok. Onlar sadece listeleri dolduracak gibi görünüyorlar. Seçim takvimine göre adaylarını doldurup listeleri verecekler gibi.

Aslında siyasi partilerden aday adayı olacak isimler çok yakında belli olacaklar. 24 Mart tarihine kadar siyasi partiler ön seçimle ya da merkez yoklaması ile aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna verecekler.

Şu ana kadar sadece CHP’nin ön seçim yapacağı ihtimali konuşulmaktadır. Diğer partilerin adayları ise merkez yoklama ile belli olacak. Peki CHP ön seçim yapacak mı? Aslında örgüt yönetimi önseçim istiyor ve ön seçim yapılsın deniyor. Fakat genel merkezin ne diyeceği burada çok önemli.

Şimdiye kadar CHP’den aday adayı olanların ve örgüt yönetimi ön seçim konusunda son derecede duyarlı. Yapılacak bir ön seçimin çok önemli olacağı ve bazı dengeleri değiştirebileceği iddia ediliyor. Hep birlikte göreceğiz bakalım….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR