Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

AYNI DURUM

İki arkadaş sohbet ederlerken “Bir düşün” demiş birincisi, “Tanımadığın bir yerde kendine geliyorsun, içinde cüzdanın olan ceketin yok, pantolonunda da beş kuruşun yok.. Ne fena değil mi?..” Diğeri “Boş versene..” diye cevap vermiş, “Aynı durumda kendine geldin donun yok ve pantolonunun cebi para dolu.. O daha fena!”

TEMEL’İN HESABI

Son derece mutlu Temel’e arkadaşları merak edip “Böyle problemsiz yaşamayı nasıl başarıyorsun?” diye sormuşlar. “Haftada 1000 liraya profesyonel birini kiraladım, ben hiçbir şeye kafamı takmıyorum. Benim yerime her şeye o endişeleniyor” demiş Temel gülerek, “O günden beri en ufak bir sorunum yok.” Arkadaşı hayretle sormuş: “Haftada 1000 lira? Nasıl ödüyorsun bunu?” Temel “Boş veeerr..” demiş, “Bırak o düşünsün, problem onun.”

İSTEMEDİĞİ ŞEY

Kadın pazar günü öğleden sonra evine gelmiş, bir bakmış ki mutfakta tabaklar eviyeden taşıyor, salon berbat, kirli çamaşırlar, boş bira şişeleri, kuruyemiş kabukları yerde, küllükler ağzına kadar dolu, kocası çubuklu pijamasıyla divanda devrilmiş maç seyrediyor, çoraplar fırlatılmış avizeden aşağı sallanıyor. “Bana bak!” diye bağırmış müthiş sinirlenerek, “Şimdi bana hayatta hiç ama hiç istemediğim bir şeyi yaptıracaksın!” Adam “Hiii..” diye sevinçle divandan ayağa fırlamış, “Yaşasın.. Sevişeceğiz yani!”

OBEZ DEĞİLSİN Kİ

Aşırı fazla kilosundan hayli rahatsız olan genç kız doktora muayene olmak için bluzunun düğmelerini açarken “Obez görünümümden çok utanıyorum doktor” demiş sıkılarak. “Utanacak ne var ki? Hiç de ‘çok kötü’ bir durumda değilsiniz..” demiş doktor. “Ciddi misiniz?” diye cevap vermiş genç kız sevinerek. “Tabii ki” demiş doktor, “Şimdi bana dilinizi çıkartıp mööö dermisiniz? Bir de nefesinizi tuttuktan sonra ani vermeyin masamın üzerinde önemli evraklarım var.”

PAYLAŞMAK

Kadın ıssız sokağa sapınca karşısına aniden çıkan teşhirci sapık beyaz trençkotunun önünü iki yana açıp çırılçıplak vücudunu göstermiş ve hırıltılı bir sesle, “Bundan biraz ister misin?” diye sormuş sırıtarak. Birden şaşıran kadın kendini toparlar toparlamaz “İstemez” demiş, “Sen yoluna devam et, etrafla paylaşmaya kalkacağın kadar bir şey yok ki zaten.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR