Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çocuklar ölmesin

Çocuklar ölmesin

Ülkemizin güneyinde yaşanan olumsuzluklardan en çok çocuklar etkilenmektedir. Suriye’deki iç savaştan, Irak’taki kargaşadan, dünyanın diğer yerlerindeki kaostan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olaylarından en çok çocuklar etkilenmekte ve zarar görmektedir.

 

Bir savaş olur, çocuklar yok olur. Terör olayları olur çocuklar etkilenir.Gencecik fidanlar daha ilk yemişini veremeden kökünden budanıp paçavra gibi atılır. Anaların babaların yürekleri yanar cayır cayır.

 

Gelmiş geçmiş yaratıkların en  hırçını olan insanoğlu,kin dolu,öfke dolu kalpleri zulmünu göstermeden rahat edemez.Ucunda bir can gitse de..Canla ödenen,bedellerle ağır yaralı fikirler…Susturulmaya çalışıldıkça artar oysa, kuş beyinli cahiller…

 

Çocuklara kıymayın efendiler. Çocuklar geleceğimiz ve istikbalimizin teminatıdır. Mustafa Kemal'in askerleri onlar  ne de olsa..En kanlı cephelerde bile birer birer eksilip binlerce türemediler  mi? 13 yaşında vatan savunması için analar kına yakıp cepheye yollamadı mı?

 

Günden güne kirlenmekte olan bu dünyada bırakın bari çocuklar temiz kalsın. Terörden, tacizden ve her türlü baskıdan uzak özgürce yaşasınlar çocukluklarını.Sevgi durmuşken, çocukların kanıyla bedellendirilmiş acımasız hırsların kurbanı olmasın dünya..Bırakın da çocuklar gülebilsin,sizin kindar bakışlarınıza rağmen, mutluluğu teneffüs edebilsin.Kirli oyunlarınızla tezgahladığınız, egolarınızla büyüttüğünüz emellerin köprüsü bir çocuğun kanıyla ödenmesin.

 

Kendilerine armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşasınlar tüm çocuklar düşleriyle. Toplum olarak çocuklara ve çocukların haklarına sahip çıkalım. Bu vesileyle bütün çocukların bayramını kutlarım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR