Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

CHP ile koalisyona vatandaş soğuk

CHP ile koalisyona vatandaş soğuk

Geçtiğimiz günlerde üçüncüsü gerçekleşen AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin ardından her iki parti gurubu birer dosya hazırlayarak önümüzdeki günlerde genel başkanlarına sunacak. Bu dosyaların  Ak parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından incelenmesinin ardından koalisyonlar ilgili görüşmeler netlik kazanacak.

Ancak AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine vatandaşın sıcak baktığını söylersek yalan olur. AK Parti tabanı CHP ile bir koalisyon konusunda son derecede rahatsız. Ancak AK Partili yöneticiler, MHP’nin koalisyonla ilgili tavrı sonucu olayların bu noktaya geldiğini, AK Parti tabanının MHP ile bir koalisyona sıcak baktığını ama milleti hükümetsiz bırakmamak için yoğun çaba gösterdiklerini söylemekte.

Hükümet kurmak için verilen sürenin 25 Ağustos tarihinde sona ereceğini de ifade eden AK Partili yöneticiler, hükümet kurmak adına samimi bir faaliyette olduklarını, yapılan görüşmelerde koalisyon için bazı sıkıntıların olduğunu ve bunu aşmak için çalıştıklarını da söyledi.

AK Parti olmadan bir koalisyonun olmayacağının altını çizen yöneticiler, her geçen gün takvim daralmaya başladıkça sanki bir erken seçim havasına gidiyoruz gibi anlaşılmakta.Ancak biz bu olağanüstü durumda ülkeyi hükümetsiz bırakmama adına gerekeni yapacağız. Bu hafta içerisinde CHP ile koalisyonun neticesi ortaya çıkacaktır diye konuşmakta.

Anayasa gereği takvimin daralmaya başladığını da söyleyen yöneticiler, CHP ile koalisyon olmaması durumunda diğer partilere zaman kalmayacağını da düşünüyor. Şayet CHP ile koalisyon olmaması durumunda azınlık hükümeti ve hemen en kısa zamanda erken seçim söz konusu olabilir diye görüşlerini ifade eden yöneticiler, Başbakanımızın talimatıyla her an erken seçim olacak gibi hazırlıklıyız demeyi de ihmal etmiyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR