Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bugün babalar günü

Bugün babalar günü

Babalar günü  her yıl haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan özel bir gündür. Sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde bu günü babalar günü olarak ilan etmişler. Tabi anneler günü kadar babalar gününe ilgi gösterilmemektedir, işin o tarafı da bir ayrı.

 

Her ne kadar anneler günündeki ilgi ve alaka olmasa da babalar gününde de çocuklar babalarını sevindirmeye çalışmaktadır. . En yakın özellikteki anneler gününün tarihini bilenlerin sayısı da eminim babalar gününün tarihini bilenlerden daha fazladır. Üstelik anneler günü haftalar öncesinden televizyonlarda programlarda, reklâmlarda ve daha birçok yerde karşımıza çıkar. Babalar günü ise daha az üzerinde durularak bir anda gelir geçer. “Babalar günü gelmiş” denir gerekli hazırlıklar kısa sürede yapılır, bazen hediye alınır bazen alınmaz babalar günü gelip geçer. Diğer özel günlere göre babalar gününün tarihini ezbere bilenimiz çok azdır

 

Ancak her nedense babalar günü sessizce gelip geçen bir gün olmaktan öteye gidememiştir.Babalar veya anneler günü gibi özel günlerde kazanan hep esnaf olmuştur.Çarşı pazardaki esnaf bu tür özel günler sayesinde daha çok mal alır, daha çok mal satar ve daha çok para kazanır hale gelmektedir.

 

Oysa anne veya baba sevgisi sadece senenin bir gününe sığdırılacak sevgiler değildir. Yılın her gününün her saati ve her dakikası anne ve babanın sevgisi, şefkati çok sevdiği yavruları için değil midir?

 

 Bu arada unutulmamalıdır ki, bir baba, kendi mutluluğundan çok, çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur. Baba sevgisi bir günlük değildir. Bir ömür boyu sevip sayacağımız bağrımıza basacağımız anne şefkati ile baba kucağı arasında dolu dolu bir hayat yaşamaktan daha güzel ne olabilir?

Anneler ve babalar her zaman değerlidir, onların yürekleri yaratılmış en geniş, en kapsamlı, en şefkatli ve sevgili yürektir.Dinimiz saadeti aileye bağlamıştır. Aile saadetin çekirdeğidir. Bir hanım bir erkeğe Allah’ın emanetidir. Erkek de hanıma Allah’ın emanetidir. Aile ebedi bir şeydir, yani aile Cennet’te de devam eder. Allah herkese sağlık sıhhat içinde ailesi ile birlikte yaşamayı nasip etsin. Babaların ve baba adaylarının bu gününü kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR