Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bu konuyu atlamayalım

Bu konuyu atlamayalım

Konya’da Ramazan ayının 9. gününü bugün geride bırakıyoruz. Hani tabiri caizse sayılı gün çabuk geçiyor. Ramazan ayı yaklaşıyor diye düşünürken, bugün 9 günü geride bırakmışız bile…

Ramazan ayı her zaman Konya’da biraz sönük geçer. Daha doğrusu sabahları kimseyi yerinde bulamazsınız. Öğleden sonraları zaten insanlar orucun da verdiği etkiyle iyice mahmurlaşır ve konuşmak bile istemezler. Dolayısıyla gazeteciler için de zor bir zamandır Konya’da Ramazan.
Ama dün açıklanan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Köyceğiz Kampüsünün içerisine yapılacak olan Konya’nın en büyük camisini konu olarak atlamak hiç doğru olmaz.

Bu yapılacak caminin mimarisi, kapasitesi ve farklı özellikleri olacakmış. 4bin 500 metrekarelik bir alana inşa edilecekmiş. 

Yapımında, Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari ortak olarak uygulanacakmış.

Mesela abdest alma yerlerinde abdest alırken yanınızdakinin suyundan etkilenmeyeceksiniz. Ayakkabılıklar dijital olacak; ayakkabı konulunca kırmızı ışık yanacak ayakkabı yokken yeşil ışıkta duracak. Ayakkabılıklara yapılacak havalandırmalarla ayakkabılıkların kokusu önlenecek.

Caminin aydınlatılmasında avizeler yerine gizli aydınlatmalar uygulanacak.

Yani düşünsenize; şimdiye kadar gördüklerimizin dışında bambaşka bir cami ile karşılaşacağız.

Bence Konya kamuoyu bu konuyu kesinlikle göz ardı etmemeli ve takipçisi de olmalıdır. İnşallah o camide ibadet etme şansını da buluruz.

Bu vesileyle herkesin Cumasını da tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR