Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Biraz da siyaset konuşmalı

Biraz da siyaset konuşmalı

Biraz da siyaset konuşmalı

Ne zamandır siyasetle ilgili olarak yazı yazmıyordum. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve sınır ötesinde yaşananlar, birlik içinde olmamızı gerektiriyordu. Ancak bütün bunlar olurken de siyasette hareketlenmeler durmak bilmiyordu.

Özellikle iktidar partisi AK Parti kulislerinde 2020’nin sonu ya da 2021 yılı içerisinde yapılacak kongre öncesinde kabine değişikliği beklenirken yeni kabinede Albayrak ve Soylu'nun yer alıp almayacağı da merak ediliyor. Bilindiği gibi AK Parti’de uzun zamandır kabine değişikliği beklentisi var. Hatta bu konuda “geç kalındığı” da ifade ediliyor.

AK Parti Genel Merkezinden edinilen bilgilere göre, 1 Haziran 2020’de başlayacak il kongrelerinin ise 27 Eylül 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor. İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongre hazırlıkları başlayacak.

AK Parti kulislerine göre kabine değişikliğinin kongreyle bağlantılı yapılabileceği konuşuluyor. Yapılacak değişiklikle kabineden ayrılan isimlere kongrede görev verilebileceği belirtiliyor. Kongreden önce kabinede bir değişikliğin olabileceği kulislerde konuşuluyor.

AK Partili ve MHP’li kurmaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak değişmez, kabine de kalır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da kabinede kalacağı kulislerde konuşuluyor.Halk tarafından başarılı bulunan bu iki bakan, daha uzunca bir süre görevlerini sürdürecekler.

Kulislerde “Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının artabileceği, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı ya da Meclis Başkanı olacağı” iddiaları da konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre kulislerde konuşulan bu görüşlere AK Partili bazı isimler, “iyi olur” derken eleştiren, “kötü olur” diyenlerin yanı sıra bazıları da “Dönüp dolaşıp aynı yere niye geliyoruz” eleştirisini yapıyor.

Ancak söz konusu görüşlerin kulis bilgisi olarak konuşulduğu, somut atılmış bir adımın ya da masada bekleyen bir kararın olmadığı da bir gerçek.Bütün bu iddialar siyasi kulislerde dolaşırken, dönüp dolaşıp aynı isimlerin tekrar gündeme gelmesi de  hayretler vermektedir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR