Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bereketli bir hafta oldu

Bereketli bir hafta oldu

7- 17 Aralık tarihleri arasında yapılmakta olan Mevlana Anma Törenleri nihayet sona erdi. Konya olarak çok hareketli ve hızlı bir haftayı da geride bırakmış olduk. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Ana Muhalefeti bir arada görmenin de mutluluğunu yaşadık. Listede sadece Devlet Bahçeli eksikti, O’da mesajı ile bu günümüze katıldı.

Konya bu yılda diğer yıllardaki gibi güzel müjdelerle haftayı kapattı. İstanbul’a hızlı tren seferleri başladı.Daha sonra Sivas ve Habur’a kadar hızlı tren sözleri verildi. Anlayacağınız bereketli bir hafta oldu.

Tabii bu bereketten Konya esnafı da nasibine düşeni aldı. Yoğunluğun artarak yaşandığı İstasyon Caddesi’nden, Zafer Meydanı’ndan, Alaaddin’den ve Mevlana Müzesi çevresinden alışverişler yapıldı, kışın ölü sezonunda esnafın cebi para gördü.

Hafta nedeniyle Dünya ve Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alan Konya, misafirlerini de en iyi şekilde ağırlama gayreti içerisinde idi. Yerli ve yabancı turistler ve basın mensupları Konya’yı gezdiler, Konya’yı yaşadılar ve geldikleri yere döndüler.

Konyalı da olan biteni gazetelerden ve televizyonlardan öğrendi. Çünkü her zaman olduğu gibi bu yılda halkın törenlere katılımı en alt düzeyde idi. Yetkililerin bu konuya bir çare bulmaları gerekir diye düşünüyorum. Halkın da katılımı ile daha güzel programlara imza atacağıma inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR