Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Başkentlerin buluşması

Başkentlerin buluşması

Konya’nın özlemini çektiği bir gelişme nihayet dün mutlu bir finalle sona erdi. Konya-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren seferleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile başladı.

Bundan önce yaklaşık on saatten fazla süren Konya-İstanbul arası nihayet dört saat on beş dakika olacak. İstanbul’a sabah gidip akşam dönmek mümkün olacak. Bu arada Cumhurbaşkanı bir hafta süreyle Yüksek Hızlı Trenin ücretsiz olduğunu da müjdeledi.

Konya son yıllarda hiç olmadığı kadar büyük atılımlar içerisinde. Özellikle Ak parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın bakan olmasının ardından ulaşım konusunda imrenilecek bir konuma geldi. Konya’dan Ankara’ya, Eskişehir’e, Karaman’a derken şimdide İstanbul’a gidecek.

Bakan Elvan’ın yaptığı açıklama da ileride Yüksek Hızlı Tren hattının İstanbul’dan kalkıp Konya üzerinden Habur’a kadar gideceği yönünde. Bu hatta hizmete açıldığı zaman Konya, ekonomik ve turizm açısından büyük hamleler yapabilecektir.

Konya-İstanbul YHT hattının hayırlı olmasını ve kazasız belasız devam etmesini dilerim. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR