Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Başarı, çalışma ile kazanılır

Başarı, çalışma ile kazanılır

Hayatta başarıyı elde etmek için ilk önce düzenli çalışmayı ve buna bağlı olaraktan mücadele azmine sahip olmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra da insanlarla iyi bir iletişim kurmak gibi bir yeteneğiniz olmalıdır.

 

Eğer  saydığım  bu  özellikler  üzerinizde  yoksa  ,istediğiniz  üniversiteyi  bitirin  başarılı  olmanız çok zordur. Hayatta  sadece bilgi sahibi olmanız, başarılı olmanız  anlamına gelmez. Eğer sosyalleşmemiş veya insanlarla iletişim sorununuz varsa , karşı  tarafa  bilginizi  satmanız veya kendinizi  ifade etmeniz çok zordur.

 

Artık  bilgi ve iletişim çağında herkesin bir alternatifi var. Hiç kimse kendisini vazgeçilmez olarak görmemelidir. Aslında  her şeyi  de  bilmek zorunda değilsiniz. Her şeyi  yarım, yamalak  bileceğinize  bir şeyi bilin ama  tam bilin.

 

Bakın  bir işyerine  iş  başvurusu  yaptığınızda  size  ilk  sorulacak soru hangi okul mezunusunuz . ikinci  olarak da  uzmanlık  konunuz  nedir  olacaktır. Eğer bu  sorulan  soruya ne iş verirseniz yaparım dediğiniz anda o iş yerinden alacağınız cevap, sizin gibi bir elemana ihtiyacımız yok olacaktır.

 

Çünkü hiçbir zaman bir insanın her şeyi tam olarak bilmesi veya her işi tam yapabilmesi mümkün değildir. Bir  insan  önce  sıradan adam olmak yerine, aranan adam olmaya  gayret  etmeli. Sadece  gayret etmekte  yetmez, planlı  çalışmak  lazım. Sadece  planlı  çalışmakta  yetmez. Yaptığınız  planın uygulanabilir  olması  lazım.

 

Hani  anlatılır. Fareler  bir gün  toplanıp  aralarında  konuşmaya  başlamışlar. İçlerinden  biri  “arkadaşlar”  demiş,  “şu  kedilerden  kurtulmasına  kurtulamayız da  hiç  olmazsa  bize  doğru  yaklaştıkların da  haberimiz  olacak  bir şey  bulalım da  canımızı  kurtaralım  artık”  deyince  içlerinden  biri  “aklıma  çok  güzel  bir  fikir  geldi. İsterseniz  gelin  onu  uygulayalım”  demiş. “Ne  yapalım  biliyor musunuz? Kedinin boynuna  bir  zil asalım  bize  yaklaşınca  çalar  ve  bizlerde  hemen  oradan  kaçarız”  deyince  bütün  fareler “ tamam  çok  güzel  bir  fikir  bunu  hemen  uygulayalım”  deyip  ortak  bir  karar  almışlar. Yalnız  içlerinde ki   yaşlı  bir  fare  bu  ortak  karardan  sonra  gülmeye  başlamış. Bütün  fareler  neden  güldüğünü  merak  edip  sormuşlar. Yaşlı  fare  demiş ki  “tamam  kedinin  boynuna  zil  asacaksınız da ,o  zili  kedinin  boynuna  hanginiz  asacak  onu  merak  ediyorum. Onun  için  güldüm”  demiş.   Çünkü  bir  planı  yapmak ayrı   şey, o  planı  uygulamak ayrı şeydir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR