Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Artık görev bizde

Artık görev bizde

Artık görev bizde

11 Marttan bu yana cumartesi ve pazar günümüzün kısıtlamasız geçmesinin mutluluğunu doyasıya yaşadık.  Evde kalmaktan sıkılan kişiler rahat bir nefes aldı.

Allah var her ne kadar basın olarak daha hassas davranılması gerektiği yönünde haber yapsak da Konyalı  kurallara büyük ölçüde uydu.

Gelinen noktada devlet “Artık normalleşe biliriz” kararı verdi. Bu kararın verilmesi tedbirlerden tamamen feragat edeceğimiz anlamına gelmiyor.

“Hayatımızdaki devlet denetimi geriye çekiliyor” demek.

Şimdi devlet denetiminin geriye çekilmiş olması pandeminin sona erdiğini değil, vatandaşların artık virüs ile mücadelede bilinçlendiğini öngörüyor. Yani siz bu süreç içinde virüsten nasıl korunmanız gerektiğini biliyor olmalısınız.

Sokakta el sıkışmamanız gerektiğini, maskenizin artık vazgeçilmez bir aksesuar olduğunu, hijyen kurallarına harfiyen riayet etmeniz gerektiğini biliyor olmalısınız.

Dolmuşlarda iki kişi yan yana oturmamanız gerektiğini, marketlerde ve girdiğiniz sıralarda sosyal mesafeye dikkat etmeniz gerektiğini artık benimsemiş olmalısınız.

Yani, Yeni Normal Dönem, devletin vatandaşına krizle yaşamayı öğrettiği bir dönem olacak. Aslında Yeni Normal Dönem daha büyük risk içeriyor.

Yani bu dönemde sorumluluk devletten milletin kendisine geçiyor. Onun için sosyal mesafe başta olmak üzere, maske kullanımı ve kişisel hijyen gibi temel kurallara daha hassasiyetle uymak gerekir.

Uygar insanların devlet eli ile yönlendirilmesine gerek yoktur. Medeni adam bilir ki kurallara uymak birey ve toplum sağlığını korur.Bu noktada devlet medeniliğimize güvenmiş oluyor. Bize de bu güvene layık olmak ve neticesinde sağlıklı kalmak düşüyor. Hepsi bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR