Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Anadolu’nun sahili Beyşehir

Anadolu’nun sahili Beyşehir

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nün organize ettiği basın çalışanları kültür gezisinin ilki Beyşehir’e yapıldı. Yaklaşık kırk basın mensubunun katıldığı bu gezide, Beyşehir’in güzellikleri, tarihi ve yatırımları bir bir incelendi.

Ev sahipliğini Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un yaptığı gezinin ilk aşaması Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Beyşehir Gölü’nde yat gezisi ile başladı. Rengine mavi mi desem, turkuaz mı desem yoksa yeşil mi desem bilemediği Beyşehir Gölü, bütün güzelliği ve ihtişamı ile bizlere “Hoş geldiniz” dedi adeta.

Güneşli ve güzel bir havada Yılanlı Ada’ya olan gezimiz boyunca, Beyşehir Gölü’nün panoramik görüntüsü hepimizi büyüledi adeta. Beyşehir ile birlikte çok güzel bir senfoni yakalayan Göl, adeta gözümüzü ve ruhumuzu doyurdu.

Başkan Özaltun’un gayretleri ile hayata geçirilen Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi ile adeta bölge hastanesi olarak tasarlanan ve hilal şeklindeki yapısı ile dikkat çeken Beyşehir Devlet Hastanesi, Beyşehir’e adeta yeni bir görünüm yüklemiş.

Beyşehir şimdilerde adeta şantiye görümüne sahip. Beyşehirliler son yatırımlar ve yükselen yeni yapılar ile gururlanmaktadır. Bütün bunların hayata geçmesini sağlayan Başkan Özaltun’u ise çok sevmekteler.

Konyalıların mutlaka görmesi gereken  Eflatun Pınarı denilen Hitit Çeşmesine hayran kalmamak mümkün değil. Bin yıllar öncesinin sanat anlayışı ve zarafetini bir su yapısı ile bütünleştiren bu insanların günümüze ulaşan bu taş işçiliği geziye katılan herkesi derinden etkiledi.

Bir çok cami görmüş olabilirsiniz ancak Beyşehir Eşrefoğlu Camisi  kadar ihtişamlı, etkileyici, farklı, estetik ve görkemli bir cami görmemişsinizdir. Ahşap işçiliği ile 1299 yılından bu yana kalabilen bu muhteşem mabed, sizleri alıp bambaşka bir dünyaya götürebilir.

Daha sonra pek çok kişinin bilmediği “Hurdacılar”a gittiğiniz takdirde burada bulunan antika ve tarihi eserlere hayran kalmamak mümkün değildir. Adeta bir zaman tüneline girmişcesine sizleri 30, 40 yıl öncesine götürüyor. Aklınıza gelen her şeyin geçmiş halini burada görmek ve dokunmak mümkün.

Dün adeta Beyşehir’i yeniden keşfettik. Konya Basın yayın Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür börçluyuz. Böylesine güzel bir organizasyon yaptıkları ve bizlerle teke tek ilgilendikleri için. Bu arada Basın yayın Enformasyon İl Müdürlüğü çalışanları ve Beyşehir Belediyesi Çalışanlarına da  bu kültür gezisinin gizli kahramanları olarak ayrıca şükranlarımı sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR