Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Akılcı olmak zorundayız

Akılcı olmak zorundayız

Ülke olarak çok dik ve uzun bir yokuş tırmanıyoruz. Yüzyıllar boyunca nice aşılmaz denilen duvarları aşan, çağ açıp çağ kapatan bu millet bu yokuşuda aşacaktır. Ancak bu uzun yolda biraz dikkat ve özen gerekmektedir. Yolda karşılaşılan veya doğal olarak oluşturulan engellere takılıp kalmamak esastır.

 

Bulunduğumuz yerden geri gitmemek ve 2023 hedefimize dolu dizgin gitmek adına panik ve öfke başta olmak üzere bütün negatif duygularımızı bir yana koymak şart. Çünkü günümüzde yokuş yukarı çıktığımız yol akılcı, gerçekci ve sakin olanın yere sağlam bastığı bir yoldur.

 

Çıktığımız bu yolda içeriden ve dışarıdan yolumuza taş koymaya çalışanların çokluğu adeta insanı bezdirmektedir. Ancak milletin iradesine rağmen aksi harekette bulunanlar, bu yolda milletin önüne suni engel çıkaranlar, tarih önünde mutlaka hesap verecektir.

 

Can vererek, kan vererek sınırlarını çizdiğimiz bu vatan toprakları üzerindeki haklarımızı, özgürlüğümüzü ve barışımızı yaygara atanlara teslim etmek gibi bir düşüncemiz yoktur. Artık bunu bilen iç ve dış düşmanlarımız yeni oyunlar kurgulamak peşindedir.

 

Darbelerle, iç çatışmalarla, kardeş kavgalarıyla ve bölünme paradoksuyla ülkemiz üzerinde kaos yaratmaya çalışanlara en güzel cevabı Türk Polis ve askeri gerekli cevabı vermektedir. Türk milletide bu düşünce içerisinde olanlara pirim vermeyecektir.

 

 

Tek bildikleri sözde düzen adına kargaşa inşa etmek olanların, Ortadoğu’da el attıkları her yere acı getirmiş olanların, Türkiye’yi şekillendirmelerini istemiyorsak akılcı adımlar atmak mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi daha sıkı temin etmeliyiz. Çocuklarımıza huzurlu yarınlar bırakmak istiyorsak daha temkinli ve dikkatli olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR