Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’de Genel kurul’a doğru

Ak Parti’de Genel kurul’a doğru

Meclis Başkanının seçilmesinin ardından şimdi bütün gözler koalisyon çalışmalarına döndü. Koalisyon görüşmelerine önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak olan AK Parti’de, herhangi bir hükümetin kurulamaması durumunda seçime gidildiği takdirde nasıl bir strateji izleneceği tartışılıyor. 

Bir taraftan koalisyon için hazırlıklar yapılırken diğer taraftan Ak Parti’nin Eylül sonunda yapılması gereken kongresinin seçim takvimiyle çakışacağını hesaplayan AK Parti kurmayları, seçime gidilmesi halinde kongrenin erkene alınabileceğini ifade ediyor. 

Ak Partili kurmaylarca Eylül sonunda yapılması planlanan kongrenin, bir ay öne çekilerek Ağustos sonuna alınabileceği konuşuluyor. Parti kurmayları arasında, bu durum için 29-30 Ağustos tarihlerine yönelik planlama da yapılmaya başlandı.

AK Parti’de yönetimin belirlendiği son olağan kongre, 30 eylül 2012 tarihinde yapılmıştı. Partinin 4. olağan büyük kongresi olan bu kongrede, parti yönetim organları belirlenirken, Genel Başkan değişimi nedeniyle, 27 Ağustos 2014’te olağanüstü kongreye gidilerek Davutoğlu’nun Genel Başkan olması sağlanmıştı.

Parti tüzüğüne göre kongrenin en geç 3 yılda yapılması gerekiyor. Bu tarih de, 30 Eylül 2015 tarihine denk geliyor. Ak Partililer kongreyi ileri bir tarihe ertelemeden yapmayı, kongre sayesinde bazı vitrin isimlerin de ortaya çıkarılmasından yana görüş bildirdikleri öğrenildi. Böylece Başbakan Davutoğlu’nun  yeni isim ve ekibiyle daha başarılı olacağı da söylentiler arasında.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR