Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Adaylık söylentileri

Adaylık söylentileri

Ak Parti’de aday adaylığının sayısının 45’e düştüğünü yazdığım dünkü yazımdan sonra çok sayıda tanıdık telefon ederek kimler olduğunu sordu. Ancak bu isimleri bilmenin  hiçte kolay olmadığını kendilerine söyledim.

Ancak Ak Parti’nin aday belirleme kriterlerine biraz bakanlar ve bu konuda biraz kafa yoranlar üç aşağı beş yukarı bu isimlerin kimler olduğunu kendilerince çözebilirler. Ancak benim bugün anlatmak istediğim konu seçim dedikoduları.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimde İzmir’den aday olma kararına karşı AK Parti’nin İzmir’den Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı hemşehrimiz  Lütfi Elvan’ı liste başına koyacağı öne sürülüyor.

Tabi bu konuda Karamanlılar ne der, işte bunu kestirmek çok zor. Lütfi Elvan faktörü Karaman için çok önemlidir. Ak parti içinde keza aynı öneme sahiptir. Lütfi Elvan’ın İzmir’den listeye konulması Karaman’daki Ak parti oylarını nasıl etkiler bekleyip göreceğiz.

Siyasi kulislerde konuşulan bir diğer konu ise genç milletvekilimiz Mustafa Akış’ın başka bir ile,  mesela Ankara’ya çekilebileceğidir. Akış gençliği, enerjisi ve çalışması ile Konyalıların takdirini kazanmış bir milletvekili idi.

Halen iki olan kadın milletvekili sayısının üçe çıkabileceğide artık dile getiriliyor. Bununla ilgili olarak  bir çok bayan aday adaylarının ismide açıkca söylenmeye başladı.Tabi yazımın başında da belirttiğim gibi bunlar seçim söylentileri, olur mu olmaz mı zaman gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR