Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Aday adayları sahneye çıkmaya başladı

Aday adayları sahneye çıkmaya başladı

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin ardından partilerden aday olmak isteyen aday adayları da sahneye inerek halkın nabzını tutmaya başladı.

Aslında milletvekilliği adı üstünde milletin vekilliğine talip olmaktır. “Hevesli” aday adayları bunun bilinci içerisinde hareket etmeli, milletin hizmetine talip olmalıdır. Hele  değişen seçim yasasına göre sadece parlamento görevi yapacak olan Meclis’e seçeceğimiz kişilere çok dikkat etmek gerekir.

Şimdiden bazı kişilerin gerek sosyal medyada ve gerekse de sosyal toplantılarda aday adayı olmaya hazırlandığını görmekteyiz.Bazı kişilerde etrafında bulunan birkaç çanak yalayıcının kışkırtması ile aday adaylığına hazırlandıklarını da duymaktayız.

“Cumhur İttifakı” ile başlayan ittifaklar süreci içerisinde aday adaylığını açıklamaya çalışanları yakında daha net görebileceğiz. Ancak sadece adının başına “milletvekili aday adayı” sıfatını eklemek için aday adayı olanlarıda unutmamak gerekir.

Hala bazı kişiler geçmiş seçim döneminde bastırdığı aday adaylığı kartvizitini daha düne kadar kullandığı da bir gerçektir. Seçim kararı açıklanır açıklanmaz bu kişiler matbaadan yeni kartvizit bastırmaya ve eşe dosta dağıtmaya başladılar bile.

Bu seçim öncesinde de en fazla aday adayı sayısının Ak Parti’de olması kaçınılmaz bir sondur. Yüzlerle ifade edilen bir başvuru beklenmektedir. Daha sonra ittifakın diğer ayağı olan MHP’ye de yoğun bir başvuru olacağı düşüncesindeyim.

Konya CHP’de aday adaylığı için hazırlanan bazı eski yöneticilerin isimleri konuşulmaya başlandı. CHP’de de aday adaylığı konusunda kendisini hazırlayan kişilerin olduğu da kulislerde konuşulmaya başlandı. Biraz ulusalcı ve biraz da milliyetci kimliği ile ortaya çıkan İyi parti’de de  aday adaylığı sıkıntısı yaşanmayacak gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR