Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni Türkiye’ye doğru

Yeni Türkiye’ye doğru

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan ve Türkiye için büyük önem taşıyan seçime artık günler kaldı. Türkiye’yi 2013 hedefine doğru götürecek olan seçimin ardından kamuda da devrim gibi değişiklikler yapılacak. Türk insanı artık bürokrasinin sıkıcı bağnazlığından da kurtulmuş olacak.

Şimdiye kadar yapılan icraatlarda büyük katkıları olan bürokrasi, zaman zaman da icraatları çıkmaza sokmakta idi. Bütün bunları 14 yıllık iktidarları sırasında gören Ak Partili yöneticiler, yeni dönemde bütün bunları yok etmek adına büyük bir değişime imza atacaklar.

Yaş haddinin sonuna kadar kullanılan makamlar artık yeni dönemde yok olacak. Kamuda çalışan genel müdür ve daha üstündeki kişiler Cumhurbaşkanı ile gelip, onun gitmesi ile otomatikman gitmiş olacaklar.

Şimdiye kadar ne işe yaradığını kimsenin bilmediği bakan yardımcılığı kadrosununda kaldırılacağı  Yeni Türkiye düzeninde, Müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, vali, kurum başkanları, kurul başkanları gibi görevdekiler 5 yıllık süre ile atanacaklar. Bu süre bitiminde görevler kendiliğinden sona erecek.

Bundan önce bakan olmak hevesiyle milletvekili olanların istekleri kursağında kalacak. Çünkü Cumhurbaşkanı bakanlık görevi verecekleri Meclis dışından seçecek. Meclis tek ve en önemli görevi olan kanun çıkartmak ile ilgilenecek. Sonuçta milletvekillerinin bütün mesai saatleri sadece hizmet amaçlı olmuş olacak.

Danışmanlık ve müşavirlik gibi halkın pek tanımadığı ve aynı zamanda da tasvip etmediği kadrolara da değişiklik gelecek. Buna göre her bakanın en çok yirmi danışmanı olacak.  Bunlarda bakan ile gelip bakan ile gidecekler. Yeni dönemin bir diğer radikal değişimi de her bakanlığın kendi bünyesinde kurmuş olduğu teftiş kurullarının durumu.

Artık bakanlıklarda bulunan müfettişlerin kadroları Devlet Denetleme Kuruluna geçecek ve denetim tek merkezden ve sağlıklı bir şekilde yürütülecek. Vatandaş, yeni sistemin değişiklik öngören yeni kararlarından oldukca memnun. Çünkü, her şey tek elden, kusursuz ve hızlı bir şekilde hayata geçmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR