Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

2016 yılının son günü

2016 yılının son günü

Koskoca bir yılın son gününe geldik. Yarın hep beraber 2017 yılının ilk gününe merhaba diyeceğiz. 2016 yılı içerisinde ülke olarak çok acılı günler yaşadık. Bir çok yerde bombalı terör saldırısı ve 15 Temmuz 2016 tarihinde terörist hain FETÖ’cülerin darbe girişimi.

 

Şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu ve ülke olarak acılar çektik. Bütün bunlara rağmen ülke olarak yıkılmadık, ayakta ve diri kaldık. İnsanlarımız vatanına, bayrağına ve demokrasiye sahip çıkarak demokrasi nöbetlerinde sabahladı.

 

Yaşanan bunca acı olaydan sonra bu gece bazı batı hayranlığı olanlar yılbaşı eğlencesi adı altında eğlence düzenleyecek, sabaha kadar eğlenecek. Batıya olan hayranlığın bir işareti olan yılbaşı eğlenceleri bize, inancımıza ve toplumumuza ters bir eğlencedir.

 

Yılbaşı nedeniyle kişilerin birbirine hediye alması, sofralar düzenlemesi, eğlenceler yapması yakışmayan bir harekettir. Bir takım kendini bilmez batı hayranlarının kendi kültürünü, medeniyetini ve inancını inkar ederek düzenleyeceği bu eğlenceler sadece israf demektir.

 

Batıya olan hayranlığın en açık bir göstergesi olan yılbaşı eğlencelerinden Müslüman kesimin uzak durması gerekir. Noel adı altında kutlanan böyle gecelerde milli geleneklerimize uymayan davranışlardan uzak durmak çok önemlidir.

 

Asgari ücretin yüz dört lira arttığı, bir çok ailenin geçim sıkıntısı çektiği bir günde yılbaşı eğlencesi adı altında masraflar yapmak, sofralar düzenlemek ve eğlenceler tertip etmek israfın ta kendisidir. Millet olarak inancımıza, geleneklerimize ve milli örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız.

 

Sadece tüketimi artırmak ve batı hayranlığını belleğimize yerleştirmek adına yapılan bu tür eğlenceler ve  hediyeleşmeler bizi Allah korusun küfre kadar götürür. Müslüman toplumunun hediyeleşeceği dini bayramları ve mübarek kandil günleri vardır.

 

Bize düşen, koskoca bir yılı sağlıkla, mutlulukla ve milli birlik ve beraberlikle geçirdiğimiz için Allah’a dua ve şükür etmektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR