Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

20 Mayıs’ta belli olacak

20 Mayıs’ta belli olacak

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağı açıklamasının ardından hareketlenen Ak parti içindeki yarış hız kesmeden devam ediyor. Siyasi kulislerde bir çok ismin dolaşıyor olması da heyecanı artırıyor.

 

Ak Parti’de yaklaşan kongre öncesinde kulislerde birçok adayın ismi geçiyor. Özellikle Binali Yıldırım’ın yüzde 90 oranında yeni Başbakan olacağı dile getirilirken, yeni Başbakan kim olacak sorusu için birçok aday bulunuyor.

 

 Bu adaylardan en önde gelen isim olarak görülen Binali Yıldırım’ın dışında, genç ve enerjik yapısıyla Berat Albayrak’ın yeni Başbakan olacağını düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla. Son dönemde kulislerde ismi zikredilen ve gizli aday olarak gösterilen İsmet Yılmaz ise, yeni Başbakan olabilecek niteliklere sahip olmakla birlikte, partide sevilen bir isim olması nedeniyle adaylar arasında gösteriliyor.

 

Bekir Bozdağ ise Ak Parti kulislerinde her zaman ismi geçen adaylardan bir tanesi olarak görülüyor. Ak Parti’nin önemli isimlerinden olan Bozdağ’ın, ilahiyatçı ve hukukçu kimliği de, Ak Parti tabanının benimseyeceği bir isim olması nedeniyle adaylar arasındaki yerini korumasına neden oluyor.

 

 Belki de en çok ismi konuşulan kişilerin başında Numan Kurtulmuş geliyor. Has Parti döneminden bu yana güçlü hitabet yeteneği ve karizmatik kişiliğiyle, yeni Başbakan olarak Kurtulmuş’un aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

 

En sürpriz isimlerden bir tanesi ise, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olarak gösteriliyor. Ak Parti teşkilatlarında en sevilen isimlerden bir tanesi olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a son derece yakın biri isim olarak bilinen Müezzinoğlu da, yeni Başbakan adayları arasında kendine yer buluyor.

 

22 Mayıs’taki olağanüstü genel kurul öncesi, büyük bir ihtimalle  20 Mayıs’ta açıklanması beklenen yeni genel başkanın ismi konusunda o güne kadar  sürpriz bir isminde ortaya çıkmasına hazırlıklı olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR