Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

15 Temmuz alanı veya anıtı neden olmasın

15 Temmuz alanı veya anıtı neden olmasın

15 Temmuz’da üniformalı teröristler tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak vatandaşların canları pahasına önlemiş olduğu askeri darbe kalkışmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü oldu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelecek nesiller siviliyle polisiyle askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihini, her yıl şehitlerimizi anma günü olarak ilan ettiğimizi de bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Türk milleti, tarih yapan ve yazan bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.

 

Emirleri, üstleri yerine Okyanus ötesinden alan asker kılıklı hainler, sözde ülke yönetimine el koyup, demokratik yaşamı sonlandıracaklardı.Tankların önüne atlayan, üstüne çıkan Türk halkı, canları pahasına cuntanın kalkışmasını önledi.

 

Şimdi yurt genelinde meydanlarda her akşam darbeyi kınayıp, kazanılan zaferi kutluyorlar.

Konya’da da kutlamaların ve darbe protestolarının merkezi Mevlana Alanı. Her günü binlerce kişi Mevlana Alanına gelerek demokrasi nöbeti tutmakta.

 

15 Temmuz tarihinin unutulmaması amacıyla bir çok il ve ilçe belediye meclisi toplanarak bulundukları yerlerdeki bazı meydanların adını “15 Temmuz Demokrasi Alanı” olarak ilan etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde adeta bir milad olan 15 Temmuz 2016 tarihi böylece unutulmayacak ve unutturulmayacak.

 

Hatta sosyal medyada ve diğer bir çok yayın organlarından edindiğim bilgilere göre bazı belediyeler 15 Temmuz anıtı yapmak için çalışmalara başlamışlar bile. Gelecek nesillere bu vatanın nasıl elde edildiğini ve özgürlük adına nasıl mücadele edildiğini gösterecek güzel bir uygulama.

 

15 Temmuz’un Şehitleri Anma Günü olarak ilan edilmesi, bazı meydanların adının 15 Temmuz Demokrasi Alanı olan belediye Meclislerinde oybirliği ile ilan edilmesi hiç şüphe yok ki çok güzel hareketler.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Selçuklu, Karatay ve Meram İlçe Belediyeleri ile diğer 28 ilçe belediye meclislerinin de  15 Temmuz 2016 tarihini unutturmayacak ve Konyalı gençlere her zaman hatırlatacak bir alana isim verilmesi  veya anıt konusunda çalışmalar yapması en büyük dileğimizdir.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR