Prof.Dr. Mahmut TEKİN

Prof.Dr. Mahmut TEKİN

BATI NEDEN ÇILDIRDI?

BATI NEDEN ÇILDIRDI?

Çok ilginç şeyler oluyor. Özellikle 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’ye karşı Batı’nın tavrında akıl almaz bir değişiklik oldu. Önce Amerika Birleşik Devletleri net olarak darbecilerden yana tavır aldı. Başarısız olan darbecilerin birer birer toplanmasından sonra ABD’li bir komutanın “müttefiklerimiz hapse atılıyor” açıklaması her şeyi gözler önüne serdi. Zaten Obama hükümeti de darbeden neredeyse bir gün sonra “darbeye karşıyız” diyebilmişti. Trump gelene kadar ilişkiler çok gerildi. Fethullah denen alçağın iadesi konusundaki umursamaz tavırları Türk halkının ABD’ye karşı hep kuşkulu olan tavrını iyice netleştirdi.

Avrupa’da da aynı Türkiye karşıtı tavrı gördük. Devlet başkanı nezdinde ziyaretleri bile darbeden aylar sonra ancak yaptılar. Bu hain girişimin ülkemizin imajına verdiği zararın yanı sıra çok daha önemli olan Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika gibi merkez ülkelerin darbecilerin başarısız olmasından duyduğu “üzüntü” apaçık görülüyordu.

Tutuklamalara tepkileri, işkence iddialarını doğru kabul edip hükümete yüklenmeleri, Zekeriya Öz gibi yüzlerce FETÖ’cüye oturma izni vermeleri, NATO’da görev yapan FETÖ’cü subayları koruma altına almaları hep bu pişmanlığın tezahürü.

 

“Başaramadık, Erdoğan’ı yıkamadık” pişmanlığı, hayıflanması bu. Bu yüzden Erdoğan o tarihi konuşmasında, “başaramayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, bu millete diz çöktüremeyeceksiniz” diye haykırıyordu.

 

Şimdi de Hollanda’daki seçimi bahane ederek Avrupa’da bir Türk ve Erdoğan düşmanlığını yerleştirmeye çalışıyorlar. Erdoğan’ın Nazi benzetmesine çok kızdılar. Çıldırıyorlar. Bu yüzden kartlarını iyice açık oynamaya başladılar. Almanya Türkiye’ye silah satışını durduruyor ve “kendi halkına karşı kullanmasından korkuyoruz” diyor. Halk dediği şerefsiz, katil terör örgütü PKK. Almanya’da açık havada “hayır” mitingi yapan PKK…

Rahatça at koşturdukları, üslerini kullandıkları, ekonomik olarak sömürdükleri Türkiye’nin 15 yıldır yavaş yavaş ellerinden kaydığını, 16 Nisan’dan sonra çok daha dik duracağını görüyor ve tüm güçleriyle hayır cephesini destekliyorlar.

Acı olan ise Türkiye’nin çıkarını bir gram dahi düşünmeyecek olan Batı, PKK, FETÖ ve HDP’nin bu saldırılarını görmeyen ülkemizdeki vatanseverlerin “diktatörlük” safsatasına inanıp hayır cephesinin kuyruğuna takılması.

Yazık gerçekten… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mahmut TEKİN Arşivi
SON YAZILAR