Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Yatırımları inceledik

Yatırımları inceledik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da devam etmekte olan yatırımları yerinde göstermek ve bilgi almak için Konya Basını ile birlikte bir gezi düzenlediler. Biz de katıldık.

Burada bir açıklama yapmak gerekir sanırım. Genelde toplumda basının AK Parti yanlısı olduğu konusunda bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Belki AK Parti yanlısı basın da bulunmaktadır. Aynen bir takım partilerin yayın organı gibi çalışan basın olduğu gibi…

Ancak burada şunu gönül rahatlığıyla söylemek lazımdır ki, bizler gazetecilik yapmaya çalışan yerel basın mensuplarıyız. Hangi partiden haber gelirse o haberi değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu kısa bilgiden sonra gezi hakkındaki değerlendirmelerime geçeyim.

AK Parti Konya teşkilatı çok profesyonel bir hazırlık yapmış. Öncelikle yapımı devam eden Konya YHT Gar inşaatına gittik. Malumunuz “Eski Sanayi” bölgesinde yapılan bu Gar, hem o bölgenin kirli görüntüsünün temizlenmesine hem de konumu itibariyle Konya’nın dört bir yanından insanların rahatlıkla ulaşabilecekleri bir konumda modern bir yapı olarak hızlı trenden yararlanacak vatandaşa hizmet verecek.

Ardından Meram Tıp Fakültesinin yeni yerinde bitmek üzere olan inşaatı inceledik. Meram Tıp Fakültesinin mevcut bulunduğu alanda bazı binaların da kaldırılmasıyla hem eski alan daha güzel bir görünüm kazanacak ve hem de yeni Meram Tıp Fakültesi daha büyük ve modern kapasitesiyle Konyalıya hizmet verecek.

Daha sonra Seydişehir Kuğulu Park Bölgesi’nde yapılan projeyi gördük. Seydişehir-Antalya yolunda kış çilesini bitirecek olan Alacabel Tüneli’ni inceledik. Oradan Konya’da mahallelere Torosların suyunun dağıtılmasını sağlayan Mavi Tünel bünyesinde Bağbaşı barajını da gördük. Bu arada Bağbaşı barajının hemen yanında Eğiste Deresi olarak bilinen mevkide yapılan ve dünyanın 2. en yüksek viyadüğünün yapımına da şahit olduk. Burada yazarken çok basit olarak yazdığımız bu konuların her birinin birer devasa ve muhteşem yatırımlar olduğunu söylememe sanırım gerek yoktur.

Göksu şelalesinin etrafının düzenlenmesi bile o alanı o kadar güzelleştirmiş ki sanırım Konyalı Pazar günü için gönül rahatlığıyla pikniğini orada yapabilir.

Dönüşte Kaşınhanı’dan yapımı devam eden çevre yolunu da Ereğli yoluna kadar test ettik. Bu çevre yolları tamamlanınca Konya’nın etrafını çepeçevre saran bir çevre yol ağıyla şehir içi trafiğini rahatlatmak da sanırım mümkün olabilecek.

Yeni kurulan Konya Teknik Üniversitesi için ayrılan alan ve yapımı devam eden Lojistik Merkezi de görmeden tabii ki bu gezi amacına ulaşmazdı.

Bu arada unutmadan yapımı hızla devam eden Şehir Hastanesi” gerçekten azametli bir hastane oluyor. Ve 17 Aralık 2019 tarihinde hasta alımına başlayacağının sözünü de Ahmet Sorgun firmadan aldı.

Yani anlayacağınız gerçekten bu dönemde halihazırda yapımı devam eden devasa yatırımları inceledik. Bu yatırımların bitmesi neticesinde Konya’da çok büyük değişiklikler olacağını hatta bu yatırımların bir kısmının sadece Konya tarafından değil Türkiye geneli üzerinden çok büyük etki yaratacağını düşünmemek elde değil. Mesela viyadük inşaatı bittiğinde, Alacabel tüneli bittiğinde hatta bir de buna Antalya’ya gidecek YHT hattını da eklersek bu yapılanların sadece Konyalıyı ilgilendirdiğini söyleyebilir miyiz?

Bunların dışında, gerek Ahmet Sorgun’un, gerek Uğur İbrahim Altay’ın ve gerekse de Hasan Angı’nın, “halk adamı” tavırlarını da bu gezinin içerisinde değerlendirmek lazım.

Bugün Türkiye’de iktidar partisinin seçim işlerinden sorumlu başkanı olan Ahmet Sorgun’un içimizden biri, yani vatandaşa tepeden bakan değil, vatandaşın yanında duran tavrını şahsen ben burada çok daha açık ve net gördüm. Her sorduğumuz sorunun cevabını gayet açıklıkla, ve dürüstlükle aldık. “Bu soru da sorulur mu” gibi bir tepki de görmedik.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gençliğinin tam tersi olgunluğunu da burada daha iyi gözlemleme fırsatını da yakaladık. Daha önceleri işin doğrusu “siyasette acaba toy mudur” diye düşündüğüm bir isim olan Altay’ın dünkü rahat ve olgun tavırları ayrıca politik üslubunu takdir ettiğimi belirtmek isterim.

Hasan Angı, zaten malumunuz eski politikacılarımızdan. Ve şimdi yanına çok cevval bir ekip de kurmuş; gerek Fatih Özboyacı, gerek Hasan Çiftçi, gerek Mehmet Yüzbaşıgil ve gerekse diğer yöneticilerin, ekip olarak çok başarılı olacakları da sürpriz olmayacaktır.

Bu konuda bazı anekdotları da zaman zaman yazılarımda vereceğim. Çünkü bu gezinin sadece bu yazıya sığacağını kesinlikle düşünmeyin. Bu geziden çıkacak neticeleri de zaman zaman paylaşmak tarihe de bir not olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR