Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Vatandaşa güvenin

Vatandaşa güvenin

Son dönemlerde artık iyice ortaya çıkan bir şey var. AK Parti iktidar olduğu 14 sene boyunca hep halkın önünde olmuş ve bu nedenle de halk güvenerek ardından gitmiştir. Buna muhalefetin yetersizliğini, alternatif olma özelliğini taşımadığını falan ekleyebiliriz ama ne olursa olsun, sonuç aynıdır.

 

Ancak son zamanlara geldiğimizde AK Parti için aynı desteğin olduğunu söyleyemeyiz. Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra AK Parti vatandaşların önünde geçemediği gibi epeyce de arkasında kalmıştır. Vatandaş bu geride kalma yüzünden tedirgin bir hal almıştır.

 

Vatandaş ısrarla ve üzerine basa basa AK Parti’den paralelin politika ayağını ortaya çıkarmasını beklemekteyken, AK Parti bu konunun üzerine hiç basmamakta bilakis Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması hiç tatmin edici olmamıştır.

 

Başbakan Yıldırım “AK Parti’de bir tane bile FETÖ’cü yoktur” diyerek, AK Partili vatandaşları bile güldüren bir açıklama yapmıştır.

 

Tüm kamuoyu gibi vatandaşlar da AK Parti’den ya bu FETÖ yandaşı politikacılarla ilgili gereğini yapmasını ya da kamuoyunun önüne çıkıp bunu vatandaşa gayet açık ve net bir biçimde anlatmalıdır.

 

Konya’da bile açıklanması gereken birçok nokta halihazırda durmaktadır. Yargı mensuplarına, hukukçulara, sağlık camiasına, öğretmen camiasına, gösterilen hassasiyet maalesef ki politika camiasına gösterilmemektedir.

 

Bunu AK Partililer, “biz bu tür kavgaları içerimizde hallederiz, dışarıya yansıtmayız” diye açıklamaktadırlar. Ancak o zaman insana sormazlar mı “15 Temmuz gecesi o zaman bu kadar vatandaşı neden alanlara çağırdınız? O zaman da kendi aranızda halletseydiniz” diye?

 

Artık bu mesele A partisinin, B partisinin meselesi değildir. Bu mesele tüm ülkenin meselesidir ve tüm vatandaşları da ilgilendirir. Yani tutup da “kendi içimizde hallederiz” derseniz yarın her konuda vatandaş size “kendi içinizde halledin” deyiverir.

 

Ve zaten bu politik alanda yapılan çalışmaları geç kalması nedeniyle, vatandaş da bir güvensizlik ve endişe varken, bunu daha fazla açıklamadan, sürüncemede bırakmak sorunu daha da arttıracaktır.

 

Benim tavsiyem, AK Partililer vatandaşa güvenmeli ve gereken kişilere gereğini yapmalıdırlar. Aksi halde vatandaş desteği olası seçimlerde sıkıntıya girecektir. AK Partililer için de uzak bir konu değildir bu. Şimdiye kadar vatandaşla ve vatandaşların talebine göre yönetim göstermişlerdir. Bundan sonra da bunu göstermeye devam edeceklerdir. İşin çözümü bu kadardır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR