Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Politikadan biraz uzaklaşalım

Politikadan biraz uzaklaşalım

Seçimler yaklaştıkça herkes politikacı oldu. Şu anda belki çoğumuz nerede kim aday bilmiyoruz ama kimin kazanacağını biliyoruz(!)

Halbuki Konya’da siyasetten farklı konular da var. Hafta sonuna girerken Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Akümülatörlü Radyo” oyununa gittim. Ve bu oyun sanırım halen sürüyor gitmek isteyenler için…

Oyunu Tarık Buğra yazmış. Yönetmenliğini Bengisu Gürbüzer Doğru yapmış. En başta şunu söyleyeyim; Salona girdiğinizde gördüğünüz dekor zaten sizi alıp götürüyor. Oyunun müthiş bir dekoru var. Dekorda Selim Cinisli’nin imzası var.

Oyun başladıktan sonra göreceğiniz şey de tabii ki kostümler. Ve de kostümler mükemmel seçilmiş ve oyuna harika bir şekilde oturmuş. Kostümleri de Ceren Karahan yapmış. Oyun yaklaşık 2 perde ve 2 saat sürüyor. Eğer 2 saat ayıracak hiç zamanınız yoksa bile bence kesinlikle dekor ve kostümleri görmek için bile zamanınızı ayırın derim. O kadar iddialı…

Bunun dışında yine siyasetten uzak zaman geçirmek adına; Selçuklu Kültür Merkezi (SKM)’nde çok güzel programlar yer almakta. Mesela bu akşam saat 20.00’de Konya Şehir Tiyatrosu olarak “Cimri” oyununu sergileyecek. Yarın (06.02.2019) özgün müziğin dev sesi Selda Bağcan yine SKM’de sahne alacak. Aynı zamanda Anons filminin sinema gösterimi de SKM’de izleyiciyle buluşacak.

8 ve 9 şubat tarihlerinde yine Konya Şehir Tiyatrosu’nun “Hay Aksi” isimli oyunu sergilenecek. Ayrıca 9 şubat cumartesi günü çocuklar da unutulmamış ve “Babaannemin Çantası” adlı çocuk oyunu SKM’de çocukları bekleyecek. 10 şubat Pazar günü Zülfü Livaneli eseri olan Leyla’nın Evi oyunu çok büyük bir ilgi göreceğe benziyor.

Bu programlar sadece SKM’de olan programlar. Ayrıca sinemalarda vizyona giren yeni filmler izlenmeye değer. Yılmaz Erdoğan’ın “Organize İşler” filmi; başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nun oynadığı “Çiçero”  gibi filmler gerçekten izlenmeye değer filmler.

 Bu arada mesela MEDAŞ Sanat Galerisi’nde Öğretim Görevlisi Hikmet Şahin’in sergisi görülmeye değer.

Yani ister tiyatro, ister sinema, ister sergi, ne isterseniz Konya’da mevcut.

Belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti şunu demiş, CHP bunu demiş, İyi Parti şöyle yapacakmış, MHP böyle yapacakmış, kısır çekişmelerinden uzaklaşmak isterseniz işte size en güzel alternatif…

Bu arada çocuklarınızı da çocuk oyunlarına götürmeyi unutmayın. Çünkü onlar politikacı amcalarının teyzelerinin birbirlerine harcadıkları sözleri duymasınlar. Çocukları bu şiddet ve kavga-döğüşten uzak tutmak en iyisidir.

Hem de kayıkçı kavgasına dönen siyasi arenadan sanat yoluyla uzaklaşmak hepimizin moralini ve psikolojisini de düzeltecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR