Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Münazaraları özlemişiz

Münazaraları özlemişiz

Yaşı biraz daha ortanın üzerinde olan hatırlayacaklardır. O dönemlerde, bilhassa seçimler öncesinde ve hatta zaman zaman parti liderleri televizyonlarda “açık oturumlarda” bir araya gelir ve gündemi tartışırlardı. Bizler de zevkle kimin ne konuştuğunu izler, hatta oy vereceğimiz parti konusunda da fikir sahibi olmaya çalışırdık.
Maalesef son dönemlerde bu tür münazaraları, tartışmaları göremez olmuştuk. Yani AK Partililerden birisi televizyon programına çıkacaksa tek başına, MHP veya CHP’lilerden birisi çıkacaksa tek başına çıkmayı uygun görüyorlardı. Ve de bazı televizyon kanallarının sadece kendi siyasi fikirlerine uygun partilerin mensuplarını çıkararak program yaptıklarını da söylemeden geçmeyeyim.
Pazartesi akşamı KONTİMDER, epeydir özlediğimiz bir ortamı bize yarattı. Terör konulu bir oturum düzenleyen KONTİMDER, bu oturumda konuşmacı olarak AK Partili Abdullah Ağralı’yı ve CHP’li Hüsnü Bozkurt’u ağırladı. MHP’den de Mustafa Kalaycı katılacakken Genel Merkez görevi nedeniyle katılamadığı da belirtildi.
Ve bu program kaç saat sürdü bilmiyorum ama o kadar keyifli olunca çok kısa gibi geldiğini de belirteyim. Gerek Hüsnü Bozkurt, gerekse Abdullah Ağralı yaptıkları konuşmalarla hem kendi partilerini politikalarını hem de yanlış buldukları politikaları ortaya koydular. Ara sıra birbirlerine tatlı tatlı takılmayı da ihmal etmediler. 
Hüsnü Bozkurt muhalefet partisinin milletvekili olmanın da verdiği rahatlıkla konuşmalarını yaparken saygıyı hiç elinden bırakmadı ve gerçekten çok düzeyli sunumlar gerçekleştirdi. Aynı şekilde İktidar Partisi milletvekili olan Abdullah Ağralı da iktidar partisinin milletvekili olmanın da ağırlığını taşıyarak müthiş bir alicenaplık ve tevazuuyla programı sonlandırdılar. 
Ve programın sonunda benim tek düşündüğüm bu tür düzeyli tartışmaların her zaman yapılması oldu.
Tabii ki programa katılan Hüsnü Bozkurt ve Abdullah Ağralı’ya muhakkak ki katılımlarından ötürü teşekkür ve takdirlerimizi sunarken programı düzenleyen ve bu denli kaliteli ve seviyeli olmasını sağlayan KONTİMDER yönetimini de başkanı Osman Başaran nezdinde kutluyorum. 
KONTİMDER’in bize hatırlattığı seviyeli tartışmanın yanı sıra programda uyguladığı gerek küçük kermesi gerekse organ bağışı duyarlılığını da ayrıca kutlamak gereklidir. 
Osman Başaran’ın başarılı kimliğiyle de özdeşleşen KONTİMDER’i takip etmek gereklidir. Bundan sonraki dönemde inanıyorum ki çok sık adını duyacağımız bu dernek Konya sivil hayatına da oldukça katkıda bulunacaktır. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR