Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Kraldan çok kralcılar

Kraldan çok kralcılar

Bu “kraldan çok kralcılar” gerçekten artık ülke adına tehlike olmaya başladılar. Yani bir yerlere yaranabilmek adına neredeyse o yaranmak istedikleri kişiden çok daha fazla bir şeyleri savunma noktasına geldiler.

 

Şimdi bazı şeyleri kesinlikle ortaya koymak lazım. Birincisi şu anda ülkede Recep Tayyip Erdoğan sorunu yoktur. Ve de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tartışılmamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevmeyenler de, destek vermeyenler de, şimdiye kadar oy vermemiş olanlar da tüm kesimler şu anda Cumhurbaşkanının durmuş olduğu yerin tam isabetli bir yer ve tartışılmayacak bir yer olduğunu savunmaktadırlar. Yani aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birileri tarafından korunmasına,savunulmasına ihtiyaç falan yoktur.

 

Düşünsenize yılların devrimci solcusu Doğu Perinçek bile Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesinin şimdi için doğru olduğunu söylüyor.

 

Şimdi hal böyleyken, güya Cumhurbaşkanı’nı savunduğunu söyleyenler neden bunu yapıyorlar? Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ya da “Erdoğancı” yapıya, kendisini “pazarlamaya” uğraşıyor. Şahsi menfaatleri için aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kullanmaya çalışıyor dememiz sanırım yanlış olmaz.

 

Adam koskoca profesör olmuş hala bir takım menfaat işleri yüzünden, Cumhurbaşkanı’na yaranacağım diye “şöyle şöyle düşünen Müslüman bile olamaz” diyebiliyor.

 

Zaman bunun zamanı değildir. Zaman tüm ülkede birlik beraberlik zamanıdır. Ülkede ayrışmalardan, ayrıştırmalardan artık kurtulunmalıdır. 

 

Bakın bu ülkede PKK’ya karşı tüm millet seferber olmuştur. Bu ülkede FETÖ’ye karşı tüm millet seferber olmuştur. Suriye’de Türk askerine karşı herkes aynı şeyi düşünmektedir.Yani tüm millet bu konularda hemfikirdir. Ve bu saatte tüm milletin hemfikir olmadığı konuları kamuoyunun gündemine getirmemek lazımdır.

 

Başkanlık konusu şu anın konusu olmamalıdır. Başkanlık konusu eğer şu anın konusu olursa birincisi millet ayrışacaktır. Bunu isteyenler ve istemeyenler olacaktır. İkincisi böyle bir tartışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakaladığı birlik imkanını ortadan kaldıracak ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkan olması şansını da ortadan kaldıracaktır.

 

Bu iş “kraldan çok kralcılar”ın “yağcılıklarıyla” hallolacak bir konu değildir. Bu konu ülke menfaatleri düşünülerek, milli birlik düşünülerek ve politik konjonktür hesaplanarak yapılması gereken bir iştir.

 

Aksi halde buradaki zararı hem Devlet, hem Millet, hem de siyaset görecektir. Bu nedenle FETÖ için, PKK için, terör için elde edilen bu birliktelik devam ettirilmelidir. Birkaç kendini bilmez kraldan çok kralcıya feda edilmemelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR