Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

İyi ki varsın Konya Şeker

İyi ki varsın Konya Şeker

Yurdumuzun kurtarıcısı Atatürk’ün çok beğendiğim bir sözüdür: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”.

Ekonominin çok zorluklar yaşadığı bir dönemden geçmekteyiz. Yapılması gereken tabii ki ülkeye, vatana, millete, sahip çıkmaktır. Bugün eleştiri zamanı değil, vatanda sahip çıkma zamanıdır.

İşte, birileri dolarlarını, Türk Lirasına çevirmekte, birileri Devlet’in taleplerini yerine getirmeye çalışmakta, birileri daha fazla üretme ve ürettiklerini satma derdinde…

Bunların hepsinin temelinde vatan sevgisi yatıyor. Ve dün birçoğunuz gazetelerde okumuşsunuzdur. Her yıl ağustos ayında çiftçiye sulama avansı veren  Konya Şeker, bu sefer de, bu geleneği bozmadığı gibi sulama avansının yanına bir de bayram avansını ekledi ve çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Görevini iyi yapmak işte budur. Ülkenin bu denli sıcak paraya ihtiyacı olan bu günlerde piyasaya 400 Trilyon’un üzerinde  sıcak para sokmak çiftçiyi rahatlatacağı gibi aynı zamanda Konya’yı ve aynı zamanda da Türkiye’yi olumlu yönde etkileyecektir.

Konya Şeker, çiftçisine sahip çıktığı gibi yarattığı Torku firmasıyla da tüm topluma güvenebileceği bir ürün yelpazesini sunmaktadır. Bu çalışmaları ile de hem toplumdaki yerini sağlamlaştırmakta hem de diğer firmalara da örnek olmaktadır. 

Ekonominin bu sıkıntılı döneminde piyasaya 400 Trilyonun üzerinde bir para sokmak diğer büyük firmalara da örnek olmalıdır. Doların yükselmesiyle kar etmeyi düşünen bir takım firmalara sanırım en güzel cevaptır bu yapılan.

Çiftçilerle konuştuğunuz zaman ağız birliği yapmışçasına “Recep Konuk çiftçiyi hiç mağdur etmedi” sözünü duyuyorsunuz. Gerçekten de Konya Şeker’in başına geçtiğinden bu yana Konya Şeker’in geldiği aşamaları, ve bugün 400 trilyon ödemesini gözden kaçırmanın imkanı yoktur.

Konya Şeker bugün sadece Konya çiftçisinin malı olmaktan çıkmış, Konya’nın bir markası olarak Konyalının ve ülkenin bir sanayi devi olarak tüm Türkiye’nin malı olmuştur.

 İyi ki varsın Konya Şeker...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR