Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Durum çok ciddi!

Durum çok ciddi!

Bugün 14 ağustos…

Bugün AK Parti’nin kuruluş yıldönümü malumunuz. Bendeniz de tüm AK Partililerin yıldönümlerini kutluyorum.

Ama malumunuz bugün pazar ve pazar olması nedeniyle de genelde insanlar ciddi şeylere çok vakit harcamıyorlar. Ben de bugün hem eğlenceli hem de belki de bir parça düşündürebilecek üç fıkra paylaşayım.

***

“Avcılar sürek avı sırasında bütün ormanı sarmışlar, ormanın merkezine doğru ilerliyorlar, hayvanların reisi olması nedeniyle aslan bütün hayvanları bir araya toplamış.

“Arkadaşlar” demiş yelelerini kabartarak “Durum ciddi. Ama sadece benim bildiğim gizli bir kaçış yolu var. Ancak telaşa yer vermemek için belli bir düzen içerisinde, harf sırasına göre kaçacağız. En önde ‘A’ ile başlayan At, Ayı, Aslan en sonda ‘Z’ ile başlayan Zebra Zürafa….. Anlaşıldı mı?”

Denilen uygulanmaya başlamış, en önde ‘A’ ile başlayan hayvanlar gizli patikada ilerlerken Aslan bir bakmış önünde bir ‘Bit’. Hey!” demiş hafif kızarak “Senin adın ‘B’ harfiyle başlıyor. Geç bakalım arkaya.”

“Yoo..” demiş bit. Bir yandan kaçmaya çalışarak “Ben senin bildiğin bitlerden değilim.””

***

Annesi matematikten sürekli zayıf notlar alan çocuğunu, bir faydası olur düşüncesiyle Katolik okuluna göndermiş. Çocuk bu sefer hep tam not almaya başlamış. Sebebini merak edip sene sonunda oğluna sormuş: “Yavrum ne değişti?” diye.

“Ya anne” demiş çocuk, “Okulun ilk gününde girişte matematikteki artı işaretine kollarından çivilenmiş adamı görünce kendi kendime ‘oğlum şaklabanlığın gereği yok, vaziyet ciddi’ dedim.”

***

Memurun biri merdivenlerden düşmüş. İki gün komada kalmış. Gözünü açınca, “Geçmiş olsun” demiş doktoru. “Size bir kötü bir de iyi haberim var. Birincisi artık ömür boyu çalışamayacaksınız.” Memur “Peki” demiş “Kötü haber ne?”

***

İyi pazarlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR