Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

AK Parti’nin yıldönümü

AK Parti’nin yıldönümü

AK Parti kuruluş yıldönümü bir darbe girişiminin ardından kutlanıyor. Tabii ki bunun AK Parti’nin dinamizmine de bir katkıda bulunduğunu görmezden gelemeyiz.

AK Parti’nin 15. yılında gerçekten zaman zaman kendilerinin de belirttiği gibi birçok ilkleri de yaşadı. Mesela kurulduktan sonraki ilk seçimde iktidar olup, kuruluşundan itibaren hep iktidarı yaşayan sanırım tek ve ilk partidir.

Bunun dışında Türkiye’de Genel Başkanı ve Hükümet Başkanı ayrı isimlerden oluşan ilk ve tek parti olduğunu da sanırım unutmamak lazım. 2002 seçimlerinde iktidar gelen AK Parti’de, Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamadığı için, Genel Başkan olmasına rağmen partisinin kurduğu Hükümetin Başkanı olamamış ve Hükümeti Abdullah Gül kurmuştur.  Ve böylelikle Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Abdullah Gül olmuştur.

Bu arada 1999-2002 yılları arasında iktidar olan, DSP-MHP-ANAP koalisyon Hükümeti döneminde ekonomide atılan adımlar ve Kemal Derviş’in gelmesiyle çıkartılan “Derviş Yasalarını” da, 2002 yılından itibaren AK Parti Hükümeti çok düzgün bir biçimde devam ettirmiştir. Hatta ekonomi konusundaki AK Parti’nin başarısının buna dayandığını söylemek de sanırım yanlış olmaz.

Tabii ki genelde yanlış bilinen bir şeye de değineyim buradan. AK Parti’nin birinci genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Aynı zamanda kurucu genel başkandır. İkinci genel başkan Ahmet Davutoğlu’dur ve üçüncü genel başkan da Binali Yıldırım’dır. Genelde Abdullah Gül’ü de bu listenin içine dahil ederler ama Abdullah Gül genel başkanlık yapmamıştır.

Bunun dışında AK Parti içerisinden 3 genel başkanın yanı sıra, 4 başbakan bir de cumhurbaşkanı çıkarmıştır.

Aslında AK Parti’nin aradan 14 yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaş nezdinde oy kaybetmemesi bile başlı başına bir olaydır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halk nezdindeki güven oldukça yüksektir. AK Parti de girdiği her seçimden oy artırarak veya en azından oy kaybetmeyerek çıkmıştır ve bu da başlı başına bir ilktir.

İstatistikî birçok bilgi verilebilir bu konularda ama benim yazı tarzım olmadığı için onlara pek girmeyeceğim. Zaten bu konuda muhakkak gazetelerde gereken bilgiler yayınlanacaktır.

Ama şunu muhakkak söylemeliyim ki, AK Partili olun veya olmayın. Ancak bu başarılı bir parti olduğu düşüncesini ve gerçeğini değiştiremez.

Ben de buradan AK Parti’nin en tabanından en üste kadar tüm mensuplarının kuruluş yıldönümünü kutluyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR