Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Büyümenin sancıları

Büyümenin sancıları

Son zamanlarda terörle yaratılmaya çalışılan algı yönetimlerine izin vermeyelim. Aslında her sorunun tek çözümü işte bu cümle: “Algı yönetimlerine kanarak bir şeyler düşünmeye ve yapmaya başlarsanız yanılırsınız.”

 

“Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda

 Şuheda  fışkıracak toprağı sıksan şuheda…..” dizelerini hepimiz büyük bir duyarlılıkla okuruz. Türk insanı, vatanı için ölmekten, şehit olmaktan hiçbir zaman kaçmamıştır. Yani Türk Milletini terörle korkutmak en saçma sapan fikir olur. Ve nitekim her fırsatta da Millet korkmadığını açıkçabeyan etmektedir.

 

Bu algı yönetimine neden ihtiyaç var derseniz, çünkü ABD, Türkiye ile girdiği savaşı kaybetmiştir. Türkiye gücünü Suriye’de de Avrupa’da da göstermiştir.

 

İngiltere eski Genelkurmay Başkanı David Richards’ın açıklaması çok önemlidir. Richards: “Suriye’de yenildik” diyor. Yani Suriye’de beraber plan yapan İngiltere ve ABD, eski genelkurmay başkanına göre yenilmiş durumdadır.

 

Bu arada burada kazanan sadece Suriye değildir. Türkiye de kazanmıştır. Ve Türkiye kazanmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisiyle 20 sene öncesiyle kıyaslanmayacak durumda. Türkiye, Rusya ile belki de tarihinin en doğru ilişkilerini yürütmekte. Türkiye büyüyor ve gelişiyor.

 

Bunu açıklamaktan çekinmenin hiçbir gereği yok. Yani göğsümüzü gere gere bunları söyleyebiliriz. Ama daha evvel birçok kez yazdığım gibi “Tayyip Erdoğan düşmanlığı”ndan kurtulmak lazımdır.

 

Bazıları bu düşmanlıktan kurtulamadıkları için bu başarıları ve ABD ve İngiltere’ye yani emperyalizme rağmen kazanımları görememektedir. Aslında bu patlayan bombalar, bu katledilen canlarımız bile bu kazanımların sonucudur.

 

Türkiye büyümeye devam edecektir. Şu anda bulunduğu yer, aslında daha evvel de olması gereken yerdir ve doğru yerdedir. Batı emperyalizmine karşı Çin’le, Rusya’yla beraber olmak Türkiye’nin kazanımlarının artmasına daha fazla kaynak sağlayacaktır.

 

Bu büyümeler,bu kazançlar maalesef ki terörle sıkıştırılmayı,ekonomik baskılarla sıkıştırılmayı getirecektir. Ama Türkiye güçlü ve kararlı olduğu sürece bu girişimleri başarısız çıkaracaktır.

 

Burada önemli olan kişisel kinleri bir kenara bırakıp, bu büyüme sürecini en azından İngiltere eski Genelkurmay Başkanı kadar gözlemleyebilmektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR