Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

3 konu…

3 konu…

3 konu…

Bugün üç konudan bahsetmek istiyorum. Birincisi bütçe konuşmaları ancak konuşmaların içeriklerinden daha çok bana hatırlattıklarını yazmak istiyorum. İkinci konu birkaç maaş alarak hayatını idame ettirenlere değinmek istiyorum. Ve son olarak da maaş deyince Konya’nın Tuzlukçu ilçesinin çalışanlarının maaş artışını değerlendirelim istiyorum.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Daha önce de yazdığım gibi bütçe görüşmeleri TBMM’de devam ediyor. TRT 3 canlı olarak veriyor. Ve de ülke yönetimiyle ilgili kafanızda soru işaretleri varsa ya da neler yapıldığını, neler yapılacağını öğrenmek istiyorsanız muhakkak izleyin derim. 

Bütçe görüşmelerinin ilk gününde Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlerken Ak Parti sıralarından sürekli bir sataşma, sürekli bir laf atma merakı vardı. Aslında bu durum normaldir. Yani Meclis kürsüsüne bir konuşmacı çıkar, diğer partilerden milletvekilleri, biraz da bu konuşmacının insicamını bozmak üzere de olsa sürekli koltuklardan laf atarlar. Yani bunun garipsenecek bir tarafı yoktur. Burada garipsenecek taraf, bir milletvekili, siyasi adap gereği genel başkanlar kürsüde konuşurken laf atmaz. Eğer bir laf atma durumu olacaksa ya da anında bir karşılık verilecekse bunu da genel başkanlar kendileri yapar.

Kürsüdeki konuşmacı Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan da olsa, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da olsa, MHP Genel Başkanı Bahçeli de olsa, siyasi adaptır ve bu durum değişmez. Daha doğrusu artık değişmiş demek lazım sanırım.

Bu sataşmalar, laf atmalar biraz da sanırım böyle genel başkanların bir araya çok sık gelmemelerinden, vatandaşın karşılarına beraber çıkmamalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Halbuki eskiden siyasi partilerin başkanlarının bir araya geldiği açık oturumlar yapılırdı. Bu açık oturumların neticesinde izleyen vatandaş da hem bir fikir sahibi hem de haklı-haksız ayırma imkanına kavuşurdu.

Düşünsenize Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte yapacakları bir açık oturumun yararlı olmayacağını düşünen var mıdır? Bence bu konuda vatandaşlar da bastırmalı ve bu demokratik platforma dönüş sağlanmasını desteklemek gerekmektedir.

ÇİFT VE DAHA FAZLA MAAŞ ALMAK İNSAFSIZLIKTIR

Siyasilerin son dönemde en çok gündeme getirdikleri konulardan birisi de Cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışan bazı görevlilerin birden çok yerden maaş alması olayıdır. Tabii bunun içeriği ve ayrıntıları hakkında çok fazla bilgi edinebilme şansına sahip değiliz. Ancak şu bir gerçektir ki eğer bu söylenenler doğruysa ve bir çalışan birden çok yerde fazla maaş alarak hayatını idame ettiriyorsa, günümüzde zar zor geçinen vatandaşlarımız için bir insafsızlık örneğidir.  Bunu doğru bulmanın imkanı olmadığı gibi işi daha da ileriye götürerek “danışmanlık “müessesesinin varlığı bile tartışılacak bir konudur. Mesela Cumhurbaşkanının 600 civarında danışmanı olduğu Meclis konuşmalarında söylenmektedir. Eğer bu da doğruysa 600 danışmanın ne iş yaptığını düşünmek gerekir.

Eğer bu söylenilenler şayet doğru değilse, o zaman da bunu söyleyenler çok büyük iftiracılık yapıyorlardır. Ve bu da kesinlikle desteklenecek, haklı bulunmaya çalışılacak bir durum olmadığı gibi politika da değildir. Ahlaksızlıktır.  Ancak vatandaşlar olarak biz de bu işin doğrusunu öğrenmek durumundayız. Ve de bu işin doğruluğu, vatandaşın önüne sandık geldiğinde vereceği karara çok büyük etken olacaktır.

TUZLUKÇU YAPARSA TÜM BELEDİYELER YAPAR

Güzel bir şeyden de bahsetmek lazım. Tuzlukçu Belediyesi, maaşları tüm çalışanları için 4 bin beş yüz TL yapmış. Mükemmel bir davranış. Ama insan tabii ki düşünüyor; eğer bunu Tuzlukçu yapıyorsa, Diğer belediyeler neden yapamıyor?

Şunu biliyoruz ki, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Konya’da tek CHP’li belediye başkanı olduğu gibi aynı zamanda, gençliği, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile de tüm Tuzlukçuluların gönlüne taht kurmuş bir isimdir. Bu yaptığı işin “popülist” bir yaklaşım olmadığı konusunda da inanın çok eminim. Çünkü Başkan Akbuğa, öyle reklam peşinde koşan, popülist tavırlarla olaylara yaklaşan bir belediye başkanı hiç olmadı. Bu arada hesabını kitabını bilen de bir belediye başkanıdır. Ve çok güzel bir iş yapmıştır. Bu sıkıntılı dönemde çalışanının asgari ücretini 4.500 TL yapmış ve Tuzlukçu ekonomisini de canlandırmıştır. Ben şahsen Nurettin Akbuğa başkanı tebrik ediyor ve kutluyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR