Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Şimdi seçim zamanı

Şimdi seçim zamanı

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine artık iki gün kaldı. Şimdiye kadar siyasi partilerin yaptıkları çalışmalar ve propagandaların sonucunu hep birlikte Pazar günü akşamı göreceğiz.

Şöyle bir hafızalarımızı yoklayacak olursak bilindiği gibi 18 Nisan 2018 tarihinde, Türkiye'nin erken seçim kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.

Bu karar öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ülkenin erken seçime gitmesi gerektiği uyarısını da hatırlayalım.

Daha sonra seçimin yapılması için diğer mevzuatlar bir bir uygulanmış, seçime katılacak olan siyasi partiler belirlenmiş, CHP'den istifa eden 15 milletvekili İyi Parti'ye katılmış, partiler arasında ittifaklar oluşmuştu. Ak Parti ve MHP 'Cumhur İttifakı', CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ise 'Millet İttifakı' blokunda yer almıştı. BBP Cumhur İttifakı'na parti logosunu kullanmadan destek vereceğini açıklamış, Demokrat Parti de Millet İttifakı'na destek olacağını belirtmişti.

Sonraki süreçte aday adaylığı müracaatları yapılmıştı.Özellikle Ak Parti hem ülke geneli, hem de Konya’da  aday adaylığı rekoru kırmıştı. Konya’da 230’dan fazla  isim aday adayı olmuş, nihayetinde 15  isim belirlenmişti.Gelinen süreçte, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 27. Dönem Milletvekili aday listelerine yapılan itirazları inceleyerek kararını verdi.

Bu seçimlerin ülkemiz ve ilimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Siyasetçilerin yaptıkları seçim çalışmalarına göre oylarını verecek olan seçmenlerin dikkatli olmasını ve gönül rızası ile oylarını kullanmasını dilerim. Seçim sonuçları ne olursa olsun; kardeşlik olsun, huzur olsun, güzel bir Türkiye olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR