Konya Vekili Koçak, Avrupa'da Ahıska Türklerinin Haklı Mücadelesini Gündeme Taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Strazburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu toplantısı sırasında önemli temaslarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Strazburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu toplantısı sırasında önemli temaslarda bulundu. Koçak, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
Görüşmede Ahıska Türklerinin geçmişten bugüne süregelen hak arayışı ve sürgün mağduriyetleri ele alındı. Koçak, 80 yıl önce vatanlarından zorla sürgün edilen Ahıska Türklerinin haklı mücadelesine her zaman destek olacaklarını vurguladı.
Temaslarında AKPM Başkanı ve Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı gibi üst düzey yetkililerle de görüşen Koçak, Ahıska davasının uluslararası platformlarda gündemde tutulmasının önemine dikkat çekti.
Koçak açıklamasında, “Ahıska Türklerinin hak arayışına ve verdikleri onurlu mücadeleye her platformda ve her zaman destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.