Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İyi Hissetmek İçin

İyi Hissetmek İçin

Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığı gün olgunlaşırmış insan. Kimseden herhangi bir beklentiye girmediği gün yara almaz, kimseye bağımlı kalmadığında kazanırmış…

Herkes dünyaya tek gelir. Belli başlı şeyleri sevdiklerimizle, çevremizdekilerle paylaşsak da gerçekte her şeyi paylaşamıyoruz. En yakınlarımızdan bile saklıyoruz. Zaten her şeyi paylaşmak da pek mümkün sayılmaz. Çevremizdekilerin, ‘elalem’ dediğimiz insanların ilgisine ihtiyaç duymak kendini yetersiz bulmaktır. Kusurlarının dahi birer güzellik olduğunu fark eden, kendi kendine yetebilen bir birey olgunlaşmış bir bireydir. Velhasıl olgunlaşmış insanoğlu kimsenin ilgisine ihtiyaç duymaz.

Bazı insanlar kötü niyetlidir, bazısı nankör, hovardadır. İyilik yapmaya istekli değildir veya iyi niyetli değildir. İyi hissetmek için birisine yardımda bulunuyorsanız, güzel söz söylüyorsanız yani kısaca iyiye, güzele dair yaptığınız herhangi bir eylemin karşılığını beklemeyin ve bunu bilerek yapın. Böyle yapın ki kalbiniz kararmasın. Unutmayın tek geldik, tek gideceğiz.

Birilerini sevmek, bağlanmak güzel şey. Fakat insan tek başına ayakları üzerinde durabilecek kadar da sağlam olmalıdır. Netice olarak kime ne zaman ne olacağı, kimin size ne yapacağı hiç belli olmaz. Kendinize yetin. Yalnız başınıza ilgileneceğiniz, yapacağınız, uğraşacağınız hobileriniz olsun mesela. Okuyun, bilginiz olsun. Kendinize ait bir yaşamınız, yaşam tarzınız olsun. Sonuç itibarıyla hayatta tedbirler alarak, gerçeklerin farkında olarak yaşamak gerek.

Herkese sağlıklı, sıhhatli bir hafta sonu diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR