Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gençlik Elden Gitmeden

Gençlik Elden Gitmeden

Bir köşe yazarı olarak sizlere Adana denince aklınıza ne gelir diye sorsam kebap dersiniz birçoğunuz. Ya Mardin diye sorsam, kaburga dolması veya telkâri dersiniz. Gaziantep? Baklava. Batman? Petrol. Peki ya gençlik?

Hayat kebaptan, telkâriden, petrolden, dolmadan, çiğ köfteden ibaret değil. Bunlar da bir ihtiyaç tamam ama icatlar, buluşlar ve türlü bilimsel çalışmalar da çok önemli. Hepimiz şu konuda hemfikirizdir; Biz bu alanlarda geri kalıyoruz. Gençler enerji ve beyin güçleriyle ülkemiz için potansiyel bir enerjidir. Bu enerjinin kullanılması hususunda bazı çalışmalar yürütülüyor bunu da görmezden gelemeyiz ama ne kadar yeterli? Ya da bir Türk gencinin hangi icadı seri üretime geçmiş de ülkenin çoğu o icadı kullanıyor? Bu konuda benim aklıma pek de bir şey gelmiyor.

Biz genellikle dışarıdan almayı tercih ediyoruz. Bir misal üzerinden gideyim; Bundan birkaç yıl önce ülkemizin bir köşesinde (öyle ücra da değil) genç mühendislerimiz toplu ulaşımda elektrikli araçların kullanılabilmesi için çalışma yürütüyorlar ve uygulanabilirliği noktasında bir makam sahibinin kapısını çalıyorlar. O da diyor ki; Olur mu öyle şey, dalga mı geçiyorsunuz? Öyle bir şey olsa bile hele bir Avrupa yapsın biz de ona göre bakarız. Böyle bir mantaliteyle bir yere varamayız maalesef. Bu zihniyetin değişmesi gerekiyor. Makam, mevki, koltuk sahiplerinin yaptıkları açıklamalara baktığımızda bu zihniyet değişiyor gibi görünüyor ama hayırlısı olsun. İnşallah öyledir…

Gençlik denilince normalde eğitim, bilim, teknoloji gelmesi lazım. Ödül getirecek projeler, onur duyacağımız işler gelmeli. Bunun yolu eğitim ve özveriden geçiyor. Gençlerin bu tür işlere kanalize edilmesi gerekiyor. Dikkate alınmalılar. Öyle lafta, sözde değil. Öncelikle ne olduğu belirsiz moda akımları ve batı hayranlığı konusunda uyarılsınlar, aydınlatılsınlar, kurtarılsınlar.

Türkiye’de emniyetimizin narkotik birimleri uyuşturucu ile mücadele noktasında büyük başarılar elde ediyor. Bunları televizyon ve gazetelerden rahatlıkla görebilirsiniz. Gün geçmiyor ki narkotik uyuşturucu operasyonu yapmasın, uyuşturucu yakalanmasın. Gençlerimizin, geleceğimizin, ülkemizin bu uyuşturucu batağından kurtulmasını umut ediyorum. İstiyorum ki kardeşlerimiz uyuşturucudan daha fazla korunsun.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR