Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de çeşitli programlarla kutlandı. Kurtuluş destanımızı çok anlamlı anlatan şairimizin şiiri var ve bu şiirin mısralarında o destansı kahramanlığı kıta kıta anlatan bize o günleri adeta yaşatan onlarca şairin arasından tartışmasızca birinci olan bu şiirin şairi vatan sever Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyorum...

Her söylendiğinde yüreğimizi kabartan, aradan 97 yıl geçmesine rağmen bu şiirin yazılmasına vesile olan olayları çok güzel anlatan, adeta tüylerimizi diken diken eden bu mısralar her Türk’üm diyenin gururla söylediği mısralardır.

Ödüllü olduğu için katılmadığı şiir yarışmasına daha sonradan ödülü almamak kaydıyla katılan ve her mısrasında bizleri heyecanlandıran Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, bir milletin varoluş hikayesini çok güzel anlatmıştır.

İstiklal Marşının her satırında vatan toprağına sonuna kadar sahip çıkan bir milletin azmi yer almaktadır. Bu vatan atalarımızın bize emanetidir. Elbette bu kutsal emaneti aziz Türk milleti göğsünde de iman, aklın da kuran ve gözleri sancakta olarak her zaman muhafaza ve müdafaa etmek için düşmana karşı teyakkuzda olaraktan koruyacak ve kollayacaktır.

Kurtuluş savaşı; bir milletin yeniden doğuşudur, bu güneşi doğuranlar karanlığı boğarak aydınlığa kavuşturanlardır. Onlar, bu ülkenin adını Türkiye Cumhuriyeti, bu mücadeleye de istiklal mücadelesi, istiklal şiirinin şairi Mehmet Akif’i ve bu ülkeyi zafere kavuşturan nice isimsiz yiğitleri ve onlara önderlik yapan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını ebediyete kadar saygıyla ve minnetle anacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR