Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Ah bu bendeki hayvan sevgisi!

Ah bu bendeki hayvan sevgisi!

İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok sever oldum. Hiçbir canlının insanlar kadar ikiyüzlü bir yaratık olduğunu düşünmüyorum. Dünyaya hangi hayvanın zarar verdiğini gördünüz?

Ozon tabakasını hayvanlar delmedi. Çevreyi hayvanlar pisletmedi. Kargaşayı hayvanlar başlatmadı. Kısaca hayvanlar bu dünyada ki en güzel varlıklardır. Bir hayvan sahiplenin ve ona iyi bakın. O size insanlığıda öğretir, moraliniz bozuksa moralinizi de düzeltir.

Ama insanlar öylemi? Bugün yüzüne gülüp yarın arkandan konuşanı bir kenara bırakın, çünkü artık o tiplere alıştık… İnsanı veremde ederler, hastada ederler, sinir sahibi de yaparlar.

Birde kadınlara dedikoducu diyorlar. Artık erkeklerin kadınlardan daha çok dedikodu yaptıklarına inanıyorum. Hemde öyle böyle değil. Önce sinir hastası olmak filan öyle kolay değildi. Ama şimdi sadece insan kılıklıları görmen bile yetiyor sinir hastası olmak için…

Artık kime güveneceğini, kime nasıl davranacağını şaşırıyor insan. Bugün oturup seninle muhabbet eden, işi düştüğü zaman işini hallettiren yaratık yarın kalkıp benim arkadaşımla beni çekiştirebiliyor. Düşünün birde bu mahlûkatın ismi de var.

İşte bu tür insanları tanıdıkça hani insan dediysem de lafın gelişi hayvanları daha çok sevmeye başladım. Artık sevdiğim insanların sayıları her geçen gün azalırken, hayvanların hayatımdaki yeri daha çok artmaya başladı.

Önceden hayvanları sadece akşam eve gittiğim zaman evde görürken şimdi gün içerisinde hayatımın içerisindeler.

Nefret ediyorum; İkiyüzlü insanlardan

Nefret ediyorum; karaktersiz insanlardan

Nefret ediyorum; menfaati için çıkarı için başkalarına boyun eğenlerden

Nefret ediyorum, yalaka insanlardan

Nefret ediyorum, yüzüne gülüp arkandan konuşanlardan

Ne olursan ol, önce insan ol…

Şükretmenin unutulduğu şu dünyada şükretmesini bilenlere şükürler olsun…

Bu arada önceki gün yapılan seçilmede tekrar Konya Emlakçılar Odası Başkanlığına seçilen Sedat Altınay ve ekibini tebrik ediyor, yeni çalışma dönemlerinde başarılar diliyorum.

Son olarak, Pazar günü oynanacak olan Konyaspor – Kayserispor karşılaşması öncesinde tüm Konyalı hemşerilerimizi stadyuma Yeşil Beyazlı temsilcimize destek olmaya çağırıyorum. Başka Konya yok, başka Konyaspor yok. Bu takımın küme düşmesi kimseye yarar sağlamaz. Konyasporun düşmesini isteyenler ve bekleyenlerin bu haftadan başlayarak sezon sonunda sükutu hayale ugrayacaklarına inanıyorum.

Pazar günü, tüm Konya’nın bütün işlerini güçlerini bırakarak tribünleri doldurarak 90 dakika boyunca Yeşil Beyazlı temsilcimizi destekleyeceklerine inanıyorum ve Kaysersporu yenebileceğimizi düşünüyorum.

Başarılar Konyaspor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR