Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Her şeyin hayırlısı

Her şeyin hayırlısı

Her şeyin hayırlısı

Yaşadığımız koronavirüslü günler bizlere bir çok şeyin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi.

İlk önce sağlığın her şeyden değerli olduğunu, sevdiklerimiz için endişelendiğimizi, ne iş yaptığımızın değil de ne olduğumuzun önemli olduğunu. Bir virüs ile seyahatların, toplantıların, gezmelerin nasıl önemsizleştiğini. Doğanın, tarımın, yiyeceğin önemli olduğunu. Hayvanların faydalarından başka hiç bir zararları olmadığını hatta ruha iyi geldiklerini anımsadık.

Ev de belki de yeni becerileriniz olduğunu farkettiniz (yemek yapmak dikiş, resim, müzik vb) Okunmak için alınmış bir köşede duran kitapların farkına vardınız. Az ile yetinmeyi, maneviyatın maddiyattan daha önemli olduğunu anladınız. Ölümün her canlı için geçerli olduğunu, ölümsüz kimsenin olmadığını, şu kısa hayatta kimseyi kırmaya değmeyeceğini anladınız. Markete, bankaya maskeyle girsek normal zamanda soyguncu diye bakılacağını, şimdi maske takmanın zorunluluk olduğunu,yapılan çoğu planın bir süreliğine ertelendiğini ya da  vazgeçtiğimizi gördük.

Her şeyin hayırlısı denir ya, bu dinlenme sürecinde olumlu düşünün, değiştiremeyeceğiniz şeyler olabilir.Olanla mutlu olmayı başarırsanız, olmayanın da hayrınıza olduğunu anlarsınız. Bu süreçten sonra, böyle bir deneyimden sağlıklı çıktığınızda, durum ne kadar kötü görünse de, çıkışın olduğunun farkına varacaksınız.

Güzel günler yaşayacağınıza inanın, inanç çok önemli, sürekli felaket haberciliği yapan insanlardan mümkün olduğunca uzak durun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR