Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bir seçim daha bitti

Bir seçim daha bitti

8 Şubat tarihinde başlayan seçim propaganda  süreci 31 Mart tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimi ile sona erdi. Halkımız sandık başına giderek kendisini 5 yıllığına yönetecek yerel yöneticilerini seçti.

Büyük bir sükunetle ve Türklere yakışır bir vakur içerisinde gerçekleşen  seçimlerde kazanan yine demokrasi oldu. Sevineni ve kaybedeniyle, iyisi ve kötüsüyle, şaibeli ve şaibesiz haliyle yine bir seçimi daha geride bıraktık.

Çok çeşitli sürprizleri yaşadığımız, demokrasinin cilveleri olan gel gitler ve iniş çıkışlar mutlaka yaşanacaktır ve de yaşanmıştır. Artık herkes seçim sonuçlarını ortaya alarak kendisine düşen payı çıkaracaktır.

Ancak özellikle aday belirleme süresince  seçim bölgesine göre isabetli-isabetsiz aday belirlenmesi, küsenler küstürülenler, karşı cephede yer alanlar ve bir çeşit tavır koyanlar sürpriz olarak sonuçlara yansımıştır.

Milletvekili seçimlerinin aksine daha zor ve karmaşık olan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti seçimleri yapılmış ve doğal olarak karmaşık bir hale gelmiştir.

İttifaklarla gidilen seçimlerde gerek iktidar ve gerekse de muhalefet mutlaka üzerine düşeni alacaktır. Bu seçimlerin bir diğer dikkat çekici tarafı ise anket şirketlerinin iflas etmesidir. Yerel seçim sonuçlarının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR