Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl olduğu gibi yine büyük törenler ve söylemlerle kutlandı. Bir den aklıma geldi. Nedense her 8 Mart günü aklımıza gelen kadınlar, yılın diğer 364 gününde ise adeta yokları oynamakta.

Ancak son yapılan araştırmalara göre dünyanın yarısı kadındır. Kadın, erkeklerle aynı haklara sahip olmak, dünyayı yeniden inşa etmek ve geleceğimizi kuracak çocukları yetiştirmek için çalışmaktadır. Ailenin temel taşı olan kadın, iş yerine gider üretir ve çalışır, evine gelir ortalığı temizler, yemek yapar ve çocuklarını yetiştirir.

Toplumumuzda yükselmesi gereken en önemli şey kadınlarımız olmalıdır. Çünkü onlşarsız bir hayat düşünülemez.Kadın anadır, kadın çocukları yetiştirir, kadın aileyi bir arada tutar ve kadın üretir.

Böylesine yorucu ve mübarek görevleri olan kadınlarımız, aynı zamanda her şeyin en iyisine layıktır. Çünkü  bireyler bir arada aileyi, aileler birleşip toplumu oluşturur. Toplum kadın eliyle yetişen aile bireylerine göre şekillenir. Çocuklarına verdiği kişilik ve kimlikle toplumun geleceğinde kadının eli vardır.

Yine yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde bulunan mültecilerin yüzde 80’inin kadın olduğu, üç kadından birinin şiddete uğradığı, yoksulluk sınırındaki nufüsun yüzde 70’inin kadın olduğu ve kadının işsiz ve okur yazar olmadığını göstermektedir.

Toplumumuzun daha iyi bir yere gelmesi için kadına verilen değerin artması gerekir. Geleceğimizi şekillendirecek  evlatlarımızı  yetiştiren kadınların her türlü haklarına devletce sahip çıkılmalıdır. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günlerini kutlar, daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR