Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Türk  Devleti Her Duruma Hazırdır!.

Türk  Devleti Her Duruma Hazırdır!.

Corona sonrası dünyada, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi değişimlerin olacağını her daim vurgulamaya çalışıyoruz!. 1. ve 2. Dünya savaşlarında nasıl bir yıkım ve insani ölümlerin olduğunu da unutmayalım!. Dünya’da bir savaş olmadan yeni bir denge ve sistem kurulamayacağını da not etmek gerekir!. Corona, yeni denge ve yeni dünya sistematiğin işaret fişeği ya da yeni dünya düzeni adına  anlaşma masasıdır!. Ne yazık ki  daha masa kurulamamıştır!. Corona virüs belasının  son günlerde  mutasyona uğradığına  şahit oluyoruz!.

Corona sonrası, dünyada soğuk savaş benzeri fakat çok kutuplu bir sistem ve dengenin  kurulması gerektiğini ifade ediyoruz!. Fakat içeride ve dışarıda eski alışkanlıkları ile dünya yönetimine talip olanlar, kaos peşinde, zorluk ve sorunlar çıkarmaktadır!. Ya da eski sistem ve dengeden kaynaklı emperyalist şartların değişim göstermesinden olabilir mi?! Veya birilerinin  sömürge adına ulusal çıkarları zarar görüyor olmasın?! Neden olmasın?!  

Yüz yıl önce, küresel güçler ve emperyalist devletlerin hasta adam dedikleri Osmanlı İmparatorluğu, yedi düvele karşı yedi bölgede bağımsızlık savaşı vermesine  rağmen, içeriden ve dışarıdan ayak oyunları ve sosyal mühendislik operasyonları ile parça parça ettiler!. Her bir parçaya da  kolayca  sömürebilmek adına siyaseten kukla idarecilerini yerleştirdiler!.

Yüz yıl önceki dünyanın emperyalist devlet ve küresel güçleri bugün de karşılarında emir ve komuta bekleşen bir Türk Devleti ve yöneticilerini hayal etmektedir!. Her bir sömürge ve kukla devletçik başına siyaseten yerleştirdikleri işbirlikçiler gibi!. 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasından sonra Türk Devleti tüm prangalarını kırmış ve uyutulan dev, artık ayağa kalkmıştır!. Türk Devleti, etki ve ilgi alanı  yirmi dört milyon kilometre karelik gönül coğrafyası ile bağlarını bir bir kurmaktadır!. Tabii ki böyle bir gelişme küresel güçler, emperyalist devletler ve içerideki işbirlikçilerin uykularını da kaçırmaktadır!. Neden acaba?!

Son günlerde ABD, AB ve Avrupalı bazı devletlerden Türk Devletine karşı yaptırım veya başkaca girişimlere şahit olmaktayız!. Neden acaba?! Türk Devleti ne yapıyor ki?! Türk Devleti  hangi ülkenin topraklarına göz dikmiştir?! Türk Devleti hiçbir şey yapmıyor! Türk Devleti, varlık ve bekası adına bağımsızlık mücadelesi vermektedir!. Türk Devleti sadece ülkesi ve bölgesinin haklarını korumak ve savunmaktadır! Türk Devleti beş bin yıllık tarihi devlet kodları ve  medeniyet mefkuresi çerçevesinde; Adalet dağıtan, Hakikat ehli ve mazlum milletlerin  hamiliğini yapmaktadır!. Türk Devleti yüz yıl önce olduğu gibi bölgenin yeniden  yağmalanması ve parçalanmasına asla izin vermeyecektir!. Buna matuf  bir dünya savaşı dahil tüm stratejik ve taktik planları ve hazırlıklarını da yapmıştır!. Bizden hatırlatması!.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; İçeride ve dışarıda yılların alışkanlıklarını değiştirmek kolay değildir!.  Terör örgütlerini kullanmaktan darbe girişimlerine, siyasi ve ekonomik tuzaklardan yaptırımlara kadar her yöntemi kullanarak ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar, başarılı olamadılar!. Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla tereddüt göstermeyeceğini kabul ettirmekte kararlıyız!. Bizimle eşit şartlarda oturup konuşmaya hazır olan herkese kapımız da gönlümüz de açıktır!.  Tehditle, dayatmayla, riyakârlıkla, ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürtme gayreti içinde olanlara söylüyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz!  Bu yolda en büyük güç kaynağımız milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğidir!. Kısır hesapların ürünü siyaset ve toplum mühendisliklerinin ülkemize her bakımdan ağır maliyetleri oldu. Türkiye'nin böyle bir cenderenin içine sokulmasına milletimiz izin vermeyecektir!. Tek umutları Türkiye'nin tökezlemesi, Türk milletinin sıkıntıya girmesi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletimiz de çok iyi tanıyor, ifade vurgularının arkasında, beş bin yıllık  Kadim Türk Devlet hafızası, geleneği ve Türk Devlet Aklının  yönlendirme ve emarelerine şahit olmaktayız!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR