Abdullah Kaplan

Abdullah Kaplan

Z kuşağı ve Siyasetçiler

Z kuşağı ve Siyasetçiler

Z kuşağı gençliğinden bahsediyorum. Yani milenyum gençleri…

Şimdilerde 20 yaş ve üzerinde olan Z kuşağı gençliği siyaseti aktif takip ediyorlar. Sosyal medya hesaplarında çok aktif ve ciddi şekilde siyaset mekanizmasının içini takip eden ve araştırmacı zihniyette olan bir kuşağımız var. Peki siyasiler yana yakıla oy telaşında olduğu seçim dönemlerinde acaba Z kuşağı ile aynı düşüncelere gelebiliyor mu? Bu kuşağın dilinden konuşabiliyorlar mı? Kesinlikle hayır.

Son araştırmalara göre önümüzdeki seçimlerde Z kuşağının oy potansiyeli seçmen yüzdesi içinde %16 görünüyor. Çok ciddi bir rakamdır bu. Kimse gençleri siyasetten uzak sanmasın. Bunu böyle zannedenler sandıkta cevaplarını alacaklar bundan şüpheleri olmasın. Gençliğin siyasetten beklentisini ben elimden geldiğince maddeler halinde yazayım ki belki bu yazıyı okuyan siyasilere bir ışık olur umudu taşıyorum.

Öncelikle gençler ağır protokollerin içinde kaybolmuş siyasetçiler görmek istemiyor. Siyasilerin halkın sürekli içinde olmasını, sosyal medya mecralarını aktif olarak takip etmelerini istiyorlar. Çünkü artık iletişim o kadar kolay bir hale geldi ki… Fakat ne yazık ki siyasiler halen siyah makam aracı gizemindeler. Gençler istiyorlar ki siyasilerle uzaktan toplantılara aktivitelere katılabilsinler. Gelecek kaygısı yaşadıkları konuları rahatça ifade edebilsinler.

Bir pazar günü koruma ordusu olmadan bir siyasi lideri ya da erkanından birilerini parkta, otobüste görmek istiyor. Gençlerimiz tevazu görmek istiyor. Kendi içlerinden biri olduğunu hissetmek istiyor.

Avrupa ülkelerindeki bir siyasi liderin hafta sonu metroda görünmesi kendi ülkesinde bir anlam ifade etmezken ne yazık ki bizim ülkemizde haber oluyor? Sizce haber değeri taşıyor mu? Bence gayet normal ve olması gereken bir durum bizim ülkemizde haber oluyor. Şaşılacak bir durum gibi görünüyor.

Siz herhangi bir siyasetçimizi gençlerin katıldığı bir konserde normal bilet alarak onların yanında olduğunu gördünüz mü? Ben görmedim…

Ya da bir siyasetçiyi eşi ya da çocuklarıyla koruma sarmalı olmadan sinema bileti almak için kuyrukta gördünüz mü?

Pazarda, markette alışverişte denk geldiniz mi? Hafta sonu makam aracından kurtulup mütevazi bir araçla turlayan, bir sahada top oynayan gençlerin yanında durup paçaları sıvayıp onların oyununa dahil olan bir siyasetçi gördük mü?

Daha örneklerini çoğaltabileceğim bu görüntüler Z kuşağının görmek istediği siyasette gönül vermek istediği görüntülerdir aslında.

Bunları görmek gençlerin yüreğinde buluşmak çok mu zor diye düşündüğüm dönemde, sanıyorum bu konuda en başarılı olan lider ve siyasetçiler ilk seçimlerde bahsi geçen Z kuşağının oylarının sahibi olacaktır.

Yüksek sesle mitinglerde kükreyen siyasiler gençlerin yüreğine giremiyor. Gençler yalnızca tevazu istiyor. Teknolojiyi ve ürünlerini yakından takip eden siyasiler görmek istiyor. Onların geleceğin teminatı olduğu ülkemizde ne yazık ki siyasiler Z kuşağının dilinden anlamıyor. Anlamak için çaba da sarf etmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Kaplan Arşivi
SON YAZILAR