Abdullah Kaplan

Abdullah Kaplan

Jet Karatay

Jet Karatay

Geçtiğimiz günlerde kızımla beraber Konya hayvanat bahçesini ziyaret ettik, yoğun bir kalabalık vardı hayvanat bahçe­sinde. Gezi sürecim boyunca ter­tip ve düzeniyle alakalı bir sorun görmediğim bahçede yalnızca rehabilitasyonda olan bir leyleğin ayağına yapılan atel uygulama­sının ve terrier cinsi köpeklerin tüy bakımlarıyla alakalı eksikler olduğunu gözlemledim.

Bizler basın mensupları olarak gördüğümüz olumsuzlukları ağır eleştirilerle haber haline getir­meden önce olayların iç yüzünü anlamak ve danışmakla mükellef olduğumuzu ve böyle yapıldığında kaliteli bir gazeteci olunacağını meslek büyüklerimizden öğrenip istikametimize devam etmekteyiz.

Bu minvalde bende hay­vanat bahçesinde gördü­ğüm tabloyu anlamak ve bilgi dahilinde değil ise bilgilendirmek maksadıyla Karatay Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Sayın Muhammet Kemalettin NOKTA’yı arayarak du­rumu izah ettim. Büyük bir tevazu ve samimiyetle konuya müdahil olan Kemalettin bey anında konu­nun çözümü için düğmeye bastı.

Jet hızıyla konunun takipçisi oldu­lar ve kısa bir süre sonra hayva­nat bahçesinden bir yetkili beni arayarak durumu açıkladı. Yaralı leyleğin rehabilite amaçlı kendileri­ne geldiği ve getirildiğinde yapılan
atelin sağlam olması sebebiyle müdahale edilmediğini, terrier cinsi köpeklerinde tüy bakımı için zaten işleme alındığını aktardı.

Sonrasında aynı yetkili beyefendi şahsıma hayvanlara ait yeni görün­tüleri atmasıyla yaşadığım mutlulu­ğu izah edemem.

İşte biraz da böyle sevgili okurlar; direkt olarak eleştiri amaçlı zihniye­ti terk etmek gereği bu olayda yine kendisini gösteren bir olgu oldu. Hayvan dostlarımızın emanet edil­diği belediye birimlerinin konuya karşı zaten hassas olduklarını gör­mek, bizlerin talebiyle de yakından ilgilendiklerini bilmek şehrimizin kalitesini ortaya koymaktadır.

Eleştireceğimiz hususlar olabilir kentimizle alakalı eksiklerimiz ola­bilir. Fakat yerel yönetim birimleri­mizin bu denli candan çalışmaları Konya’yı kesinlikle öne çıkarmak­tadır.

Burada siz okurlarımız huzurunda; bu hayvan dostlarımızla bu şekilde ilgilenen Karatay Belediyesi’ni,

M.Kemalettin NOKTA beyefendiye ve tüm Konya Hayvanat Bahçesi çalışanlarımıza şükranlarımı sunu­yorum.

Ön yargılarımızı kaldırıp omuz omu za çalıştığımızda her şeyin nasıl da güzelleştiğini bir kez daha görmüş olduk.

Sağlıcakla Kalınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Kaplan Arşivi
SON YAZILAR