Abdullah Kaplan

Abdullah Kaplan

Neden reddediliyor?

Neden reddediliyor?

Bir kaç zamandır ülke gündemimizde Sedat PE- KER ve iddiaları var. Son yayınladığı videoda ise

Mehmet AĞAR, Yıldırım DEMİRÖ- REN ve kahve konusu ile alakalı iddialar yer aldı.

Öncelikle Mehmet AGAR'a ait olduğunu söylediği Muğla’da bulu­nan akaryakıt istasyonu ile alakalı iddiaya değinmek gerek. İddialar doğru veya yalan onu araştırmak bizim görevimiz değil ama iddiaya bakıldığında bir petrol istasyonu­nun büyük tonajlı gemilere satış yapacak iki adet iskelesi olduğun­dan bahisle kaçak mazot satıldığı iddiasında bulunmuştu. Hatta iddi­alarına isim vererek devam eden Peker, Muğla Emniyet müdürünün de konuyu bildiğini ve seyirci kaldı­ğını iddia etmişti.

Şimdi buradaki enteresanlık şu; toplum vicdanını rahatsız eden bu gelişmelere kar­şı neden en ufak soruş­turma yapılmıyor? “Devlet bir şahsın beyanlarıyla hareket etmez” deniyor fakat madem öyle aynı şahsın farklı beyanları için neden ÖZIŞIK kardeşlere operasyon yapıp gözaltı yapıldı?

Sevgili okurlar devletimi­ze karşı aleyhe yapılan iddialara hemen itibar etmek doğru değil araştırmak lazım sonuca varmak lazım... Fakat araştırmayı da reddedip konunun kapanmasını sağlayan bir iradeye nasıl güvenecek yurttaşlar? Bu olayların üzerine gitmeyip sessiz kalınca bu olayların ger­çek olduğu düşüncesi ve Peker’e inanan kitlenin artış gösterdiğini siyasilerimiz göremiyor mu acaba? Yoksa birkaç hafta önce yazdığım gibi devekuşu edasıyla kafayı toprak altına gömmeye devam mı edecekler?

Gelelim Demirören iddiasına. İddia odur ki Demirören, Ziraat Banka­sından kredi kullanıyor. Fakat bu kredi ödenmiyor. Yahu Allah aşkına bu iddia yalan ise Demirören Gru­bunun bir ödeme belgesi yayınla­ması çok mu zor? Eğer bu iddialar yalan ise ve Sedat PEKER’in yalan söylediğini bu tür evraklarla iki kez yalanlasalar bir daha kimse Sedat PEKER’e itibar etmez zaten. Neden bu sessizlik?

İnsanların vergileri ile faaliyetine devam eden bir devlet bankası­nın kaynakları binlerine peşkeş çekilmediyse neden bir yalanla­ma gelmiyor? Hadi yalanlama da gelmesin; bu konunun araştırılması hakkında AKP-MHP oyları ile araş­tırılma reddediliyor. Bu nasıl iş? Bu nasıl hesap? Bu araştırma öneri­sinin reddedilmesinin izahını kim nasıl yapabilir?

Yazıma son verirken kahve olayı­na değinerek bitirmek istiyorum. Sedat PEKER son olarak AKP’nin miting ve organizasyonlarında dağıtılan kahvelerin kendi şirke­tine ait olduğunu ve bunları bir bedel almadan AKP'ye verdiğini beyan etti. Aslında ben bu konuya çok takılmadım, parayla vermiş bedava vermiş bizi ilgilendirmez. Ama AKP ile ilgili mitingler yapıp oy isteyen Peker, parti için bedava kahveler veren Peker, Türk Hakanı ödülü verilirken milletvekillerince alkışlanan Peker o zamanlar dost muydu? Şimdi neden suç örgütü lideri oldu? O zaman da suç örgütü lideri ise nasıl olur da suç örgütü lideri, iktidar partisiyle omuz omuza çalışabiliyordu. Benim aklım ermedi aklı eren birileri anlatsa da bizde gerçekleri öğrenebilsek. Haftaya görüşmek üzere, sağlıcakla kalı­nız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Kaplan Arşivi
SON YAZILAR