Abdullah Kaplan

Abdullah Kaplan

Devekuşu Gibiyiz

Devekuşu Gibiyiz

Ülkemiz gündemi epeydir gerilimli çekişmelere sahne oluyor. Bir tarafta Sedat Peker ve videoları, diğer taraftan ciddi suçlamalar, yayınlanan videolar derken bir süre daha böyle gidecek gibi görünüyor.

Daha önceki yazılarımda ifade etmiştim. Sedat PEKER’in İçişleri bakanı hakkında söyledikleri gerçek veye değil onu biz bilemeyiz. Önemli olan sükunetle olanları takip edip bu süreçte ülkenin bakanını yaftalamak değil sonucu beklemektir.

Fakat sonuç nasıl ortaya çıkacak? Ulusal kanallar kafalarını devekuşu gibi toprağa gömmüş durumdalar. Olan bitenden haberleri yokmuş gibi belgesel yayınlayanlar “hatta etli ekmek mi lahmacun mu” diye sözde haberi ana haber bültenlerinde dakikalarca bu konuya yer verecek kadar da amatör devekuşu bunlar maalesef.

Böyle medya olmaz, böyle gazetecilik olmaz… Suç örgütü lideri olmaktan hakkında yakalama kararı bulunan bir şahsın suçlama ve iddialarına neden yer vermeyip bu olay görmezden gelinir? Böyle yapıldığında halkın “bu olaylar demek ki gerçek” diye düşüneceği kimsenin aklına gelmiyor mu?

Bakan bey hakkındaki suçlamaları bir kenara bırakalım, diğer şahıslar hakkında yapılan suçlamalarla alakalı neden savcılarımız devreye girip olayı tahkik etmiyorlar? Bizim ülkemiz neden böyle diye sormaktan geri duramıyoruz maalesef. Mehmet AĞAR hakkındaki suçlamalarla alakalı neden işlem yapılmıyor? Bu olay neden soruşturulmuyor? Savcılar neyi bekliyorlar?

Artık böyle durumlar tarihte kalmalı. Ortada suç ya da suç iddiası var ise anında soruşturma başlatılmalı ve basın kuruluşları bu tür olaylara kulaklarını kapatmamalılar. Demek ki internet çağında olmasak ya da bilgi paylaşımı bu kadar aktif olmasa bütün halkımız birçok olaydan habersiz olacaktı.

Dün Sayın Cumhurbaşkanı olaylar tüm detayları ile soruşturulacak demesi üzerine bence son derece yerinde bir açıklama ve olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Ama diğer bir taraftan da bu saatten sonra savcılar devreye girdiğinde “talimat mı bekliyordunuz” diye sormaz mı Türk halkı?

                Basın baskı altında olamaz, soruşturma mercileri talimatla iş yapamaz. Bunlar 3. Dünya ülkelerinde olan şeylerdir. Türkiye’ye bu tablo asla yakışmaz.

                Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konunun üzerine sonuna kadar gideceğine inanıyor ve sonuçlanan gelişmeler Kamuoyu vicdanını rahatlatacağa benziyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Kaplan Arşivi
SON YAZILAR