Semanur Tugan

Semanur Tugan

Sevginin Menfaati

Sevginin Menfaati

Aşk neydi?

Tanımlayabildik mi biz aşkı, ya da yaşayabildik mi yaşımızda? Hiç yaşamayanlar, hiç yaşamadan aile kuranlar aşık oldular mı birbirlerine bilmiyorum. Sevişmek kelimesi yeni jenerasyonda fiziksel bir birliktelik olarak görülse de öyle değildir aslında.

Aşk, sevgi, sevişmek tamamen farklı kelimeler olup aslında sonucu hep aynı olan kelimelerdir.

Sizin var mı sabaha kadar yüz yüze, göz göze bir şeyler içerken kendinizi kelimelere sığdıramadan konuşmak istediğiniz birisi?

Hayatın içinde verilen mücadelelerden birisi olan aşk konulu yazımız, kimisinin aile kurup ömrünün sonuna kadar aynı insanla yaşaması, kimisinin bütün korkularını yaşamaktan kaçması, kimisinin hayatında küçük izler bırakan aşk.

Ne illet bir duygusun ki biz seni insanoğlu var olduğumuzdan beri tanımlayamıyoruz. Yalan sevgilerle ne çok yıprandık hepimiz.

Aşık olduk sandık yıllarca ama belki de hiç aşık olmamıştık bilemiyorum. Yazılan şiirler, okunan şarkılar, çekilen acılar, dokunarak geçirilen zamanlar var mı geri dönüşümüz ya da pişmanlığını yaşadığımız anları geri getirebilme imkanlarımız.

Bir şeyler yaşamak için yaşa ihtiyacımız mı vardı acaba yani yetişkin olunca aşık olabiliyor muyuz, ya yanlış aşkımız olursa ya da çıkışı olmayan bir çıkmaza girersek?

Bugün çıkmazların içinde kaybolduk.

Çok fazla kelimelere dökemediğimiz duyguların içinde var olduk onlarla kaybolacağız. Varlığımızla mutlu olan insan bizi sevdiği için mi varlığımızdan mutlu yoksa onun duygularını tatmin ettiğimiz için mi varlığımızdan mutlu?

Bu düzende ne çok saçma aşklar var can yakanlar, canına ve karşısındakinin canına kıyanlar, bir zamanlar zaaflarını anlattığın kişinin zaaflarını kullanarak gitmesi ne kadar korkunç.

Aşk bu değildi sevgi ve sevişmek bu değildi. Beraber şarkılar söylemek, birlikte zaman geçirmek, çaresizliklere beraber ortak olmak bu kadar zor muydu? Seven insanın üslubu bile değişiyor. O kişiye bakışı, duruşu her şeyiyle tamam olunuyor. Aşk birliktelik değildir, tatmin etmek duygusu hiç değil. Yılarca aşkın da çıkar ilişkisi olduğunu düşündüm. İki tarafında birbirinden beklentisinin olması menfâtti benim için sonra kendi kendime şunu söyledim madem çıkar ilişkisiydi bu beni bir de ben olarak kabul etsin.

Sevilen insan kıskanılmak istiyormuş iyi ama neden? Aşk konusuna girildiğinde bir sürü dal çıkıyor.

Koca bir çınar ağacı düşünün işte o aşk ama ona ulaşıp tırmanabilmek için iki seçenek var önünde ya karşılık vereceksin ya da zarar vereceksin. Bu senin kararın ve kararını da sen vereceksin. Benim fikrim onu anla ve sevgini göster. Sevmek kimseyi aciz göstermez veya küçük düşürmez. Aşık olun, sevin ve mümkünse bu yüzyıldaki sevişme kelimesinin algısını değiştirin. Sevişin herkes sevilmek istiyor.

Sahte sevgilere maruz kalmayın tek temennim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semanur Tugan Arşivi
SON YAZILAR