Fatih Şeker

Fatih Şeker

Basketbol takımını ligde tutmalıyız

Basketbol takımını ligde tutmalıyız

Bu sezon ne yazık ki Konyaspor, 1922 Konyaspor ve Konyaspor Basket, kümede kalma mücadelesi veriyor. Konya gibi büyük ve her alanda güçlü bir şehrin bu durumda olması gerçekten üzücü.

Planlamada yapılan yanlışlar ya da yapılamayan hamleleri yayınlarda her zaman söylüyoruz.

Tümosan Konyaspor belki rahatlamadı ama olumlu bir ivme yakaladı ve ligde kalacağımıza inanıyorum. Basketbolda ise işler biraz daha sıkıntılı. Üst üste iki sezon küme düşme tehlikesi var.

Sezon başında çok düşük bütçe ile lige başlandı. Açıkçası takımın devam edip etmeyeceği dahi belli değildi… Ağustos ortasına gelindiğinde düşük bir bütçe ve dar bir oyuncu havuzu kalmıştı.

İşler iyi giderken ‘Acaba Play-off’tan yeniden Süper Lig’e çıkabilir miyiz’ sorularına muhatap oldum defalarca… Katıldığım televizyon programları ve sosyal medyada yaptığım yorumlarda da her zaman şunu söyledim; ‘Kardeşim hayal kurmayın, Süper Lig mümkün değil, ligde kalalım yeter’… Bu sözlerime şaşıranlar oluyordu.

TBL, son yılların en çekişmeli sezonu. Geçen sezon Süper Lig’de de aynısı oldu. Belki de bizim şanssızlığımız. Hemen hemen her sene sezon içinde havlu atan takımlar olurdu. Hem geçen sezon hem de bu sezon bu gerçekleşmedi.

Sezonun bitimine 5 hafta kaldı. Gaziantep, Harem ve Ankaragücü maçları evimizde. Bu maçları kazandığımız takdirde Dev Kartallar ligde kalacak. Deplasmandaki Sigortam ve Çayırova gibi Süper Lig isteyen dev bütçeli takımlar var. Bu nedenle iç sahadaki 3 maç da final niteliğinde. Gencer hoca önderliğinde takımın da son maçlarda oynadığı basketbol hem keyif hem de umut veriyor.

Konyaspor Kulübünün topyekun bir seferberlik haline geçmesi gerekiyor. Yönetim takımı motive etmek adına gerekeni yapıyor. Bunun dışında taraftarı salona çekecek organizasyonlar olmalı. Maçın tanıtımı adına daha çok çaba gösterilmeli. Konya’daki altyapı takımlarının sporcu ve antrenörleri maça davet edilmeli.

Konya’da çok büyük basketbol izleyici olduğunu iki yıl önce gördük ve yaşadık. Geçen sezonki başarısızlık sonrasında ilgi çok azaldı. Bir anlamda takıma küsüldü. Biz bu potansiyeli yeniden yakalamak adına çalışmalıyız.

Büyük çabalarla 5 yıl önce Konyaspor, yeniden parkelere adım attı. Bu sene ligde kalmak çok ama çok değerli olacak. Geçiş sezonundayız, gelecek sezon belki her şey farklı olabilir. Elbette Konyaspor’un sıkıntılı mali durumuyla bu zor gözüküyor ancak sponsor ve belediye destekleriyle farklı bir planlama da olabilir.

Takımın iyi niyeti ve oyuncuların mücadelesini yakından biliyorum. Takıma o enerjiyi hem tribünden hem de saha dışı organizasyonlarıyla vermemiz gerekiyor.

Bir parantez de TB2L’deki temsilcimiz Konya Büyükşehir Belediyespor’a açmalıyız. Volkan Ertetik yönetiminde harika işler yaptılar ve namağlup yoluna devam ediyorlar. Ama iş bundan sonra başlıyor. Son 16 turunda rakip Gemlik… Bu turu geçeceğimizi düşünüyorum. Ancak çeyrek final ve sonrasında takımlar zorlaşacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin hem altyapı hem de A takım düzeyinde basketbola yaptığı yatırımı çok değerli buluyorum. 2. Lig’de de yatırım yapan takımlar var. Büyükşehir Belediyesi’nin TBL’ye çıktığı, Konyaspor’un da TBL’de kaldığı bir sezon, en büyük hayallerimizden biri. Neden olmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR