Mine Baykal

Mine Baykal

Maden suyu mu soda mı?

Maden suyu mu soda mı?

Maden suyu ile soda birbirinden farklı yapıya sahip içeceklerdir. Maden suyu doğaldır ve zengin bir içeriğe sahiptir. Fakat soda işlenmiş bir sudur ve dışarıdan müdahale ile yapısı değiştirilerek üretilen bir içecektir.

Maden suyu ile soda arasındaki fark, maden suyunun mineral bakımından zengin ve saf oluşudur. Soda ise yapay bir içecektir.

Maden suyu, yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde, uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan, çözünmüş mineraller, eser elementler içeren,- karbondioksit bulunduran, doğal yapısında radyoaktif elemente sahip olan, yeryüzüne kendiliğinden çıkan veya teknik usuller ile çıkartılan sıcak/soğuk yeraltı sularıdır.

Soda ise işlenmiş suya, sodyum bikarbonat ve karbondioksit katılıp, şişelenmesi ile üretilmektedir.

Maden suyunda oldukça fazla mineral bulunurken, sağlık açısından dengeli ve yeterli bir beslenme planı dâhilinde tüketilirse eğer oldukça faydalı olan bu elementler sodanın içeriğinde bulunmamaktadır.

Maden sularında en yaygın bulunan mineraller kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, sülfat ve bikarbonattır.

Maden suyunun faydaları ise metabolizmanın günlük sıvı ve mineral ihtiyacını gidermeye yardımcı olmaktadır. Maden sularında bulunan mineraller farklı birçok sağlık probleminin giderilmesine, organların işleyişinin düzenlenmesine ve sindirim sistemine katkı sağlamaktadır. Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını desteklemektedir. Kemik yapısını güçlendirmesi de en önemli faydaları arasında yer almaktadır.

Faydaları olduğu gibi fazla tüketiminden kaçınılmalı ve özellikle kalp, böbrek ve tansiyon hastalığı bulunan kişilerin uzman kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir. Her ne kadar yararları olsa da beslenmeye eklenirken mevcut hastalık veya bir rahatsızlık var ise bunlar kişiye özgü olacak şekilde diyetisyen tarafından hangi maden suyu ve ne kadar tüketilmeli belirlenmelidir.

Sağlıkla kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mine Baykal Arşivi

Ödem

06 Aralık 2022 Salı 00:32
SON YAZILAR