Fatih Özer

Fatih Özer

Yabancısız, Özüne Dönülen Futbol

Yabancısız, Özüne Dönülen Futbol

Zevk alamadığımız seyir döngüsü haline gelen futbol müsabakalarından iğrenir hale geldik. Amatöre gidiyorsun taraf olunan maç süper lige gidiyorsun taraf olunan maç... Sonra dönüyorsun tribüne küfürden geçilmeyen maçlar. Bıktık inanın bıktık ruhsuz futbol maçlarından.

Geçen milli gururumuz Arda’yı seyrediyorum aldığım seyir zevki ve duyduğum gurur anlatılamaz. Adamlar çıkıyor futbol oynuyor. Hakemlerimiz ne amaçlamakta kimlerden emir almakta bilmiyorum ama bu vatandaşın midesini bulandırmakta. Yapmayın kardeşim yapmayın Allah aşkına, kişiler zamanlarını ayırıp paralarını harcayarak maçlara geliyor. Sonra insanların sinir uçları ile oynuyorsunuz, yok kavga yok küfür yok bilmem ne. Herkes çıksın maçını oynasın kazanan kazansın kaybeden alkışlanarak evine gönderilsin.

Ekonomide sıkıntı var, para kısıtlı ise ülkede yabancı futbolcu gönderilsin yerli futbolcularla maçlar oynansın. Zaten bir başarı, seyir zevki yok varsın kendi çocuklarımız kazansın. Paralar uçup gitmesin, alt yapıya önem verilsin kazanan Türk futbolu olsun.

Spor diyoruz aklımıza kavga gürültü geliyor. Spor diyoruz aklımıza kayrılan takımlar geliyor. Şampiyon olacak takım masa başı işlerle olur deniliyor. Yayıncı kuruluş şu kazanır ise zarar eder o olmaz kazanmamalı deniliyor. Yapmayın Allah aşkına bıktık bu düzenden.

Ya vurun neşteri düzeltin ya da bitiğe doğru gidiyoruz. Spor ahlaktır spor medeniyettir sözü bitti gidiyor haberiniz olsun. Yasa ile kanunla çözülmüyor maalesef, neşteri vurmadan olmayacak durum bu. Ekonomideki durumu da ele alarak indirin her şeyi sıfıra yeniden başlayalım.

Şehirlerin birbirini düşman görmesi konusundaki yorumum ise bunu böyle isteyen hainler var. Biz askerde biriz evlenirken biriz otobüste biriz lokantada biriz sokakta biriz çalışırken biriz dost sohbetlerinde biriz... Bizi ayırma hayaliniz spor da olacak ise çekin elinizi üstümüzden.

Yaşlarımız durmuyor gidiyor. Sizler birilerinden talimat almadan koltuklarda oturamıyor iseniz bizler yüce Allah'ın önünden başka bir yerde eğilmeyi asla kabul etmeyenleriz. Futbol Federasyonu, Hakem Kurulu gibi yerlere hesabı açıkça vermek şartı ile talibiz. Yapacağınız çok şey yok yaptığınız çok şey olmadığı gibi. Bırakın gidin bizlere bakın nasıl yapılıyor işler güçler. Sporun kardeşlik olduğu, ahlaki değerlerle yapıldığı, yenmenin yenilmenin doğal karşılandığı, fitne, fesat, dedikodunun olmadığı, seyir zevkinin dolu dolu olduğu günler görmek dileğiyle.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR